Annons:

  • Stor succé för Hampus Hoppborgstivoli – drog in 15 000

    Arrangören Hampus Thorstensson var lyrisk över dagens event.

  • Stor succé för Hampus Hoppborgstivoli – drog in 15 000

    Anna Stina Johansson och Sofie Hallenbach hade roligt i hinderbanan.

  • Stor succé för Hampus Hoppborgstivoli – drog in 15 000

    Det hade Felix Dahlström, Theo Nilsson och Jack Åhlander också.

Stor succé för Hampus Hoppborgstivoli – drog in 15 000

Hoppborgstivolit i Vimmerby blev en supersuccé. Cirka 400 barn tog sig till Källängsparken för att hoppa i någon av de många olika hoppborgarna. - Jag har haft gåshud hela dagen, säger arrangören Hampus Thorstensson.

Annons:

Hampus Thorstenssons stora barnevent blev mycket populärt när det kom till Vimmerby under tisdagen. Cirka 400 barn hoppade i de många olika attraktionerna i Källängsparken. Det är dubbelt så många som det varit på de andra platserna.

- Det har varit klockrent och över all förväntan. Jag har gått runt med gåshud hela dagen. Att se alla barn springa runt här har varit fantastiskt och det är också många mammor och pappor som tar med sig barnen för att själva få hoppa, säger Hampus Thorstensson.

Skänks till välgörenhet

Hampus Thorstensson är född och uppväxt i Vimmerby, men driver i dag en bowlinghall i Kungälv.

- Det har varit extra speciellt att kunna arrangera det här. Det känns som att jag träffat alla gamla kollegor på Åbro och ALV och Vimmerby som stad har varit fantastisk. Vi har fått väldigt bra hjälp från kommunen och Källängsparken passar perfekt. Det har varit hur bra som helst.

Överskottet i Hoppborgstivolit, som arrangeras i ett tiotal städer i södra Sverige i sommar, skänks till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag.

- Det stora skälet är att jag själv har en vän som har fått hjälp av Min Stora Dag. Jag vet vad det betyder för en familj att få göra en sådan sak och därför känns det bra att stötta dem.

Thorstensson uppskattar att dagens evenemang drog in cirka 15 000 i välgörenhet. Målet är satt till 100 000 kronor. Totalt är evenemanget uppe i drygt 30 000 kronor.

”Roligaste jag gjort i sommar”

Om evenemanget uppskattades av barnen? Jodå. Kompisarna Anna Stina Johansson och Sofie Hallenbach hoppade sig trötta i den långa och svåra hinderbanan.

- Den har vi gjort massa gånger och man blir svettig av att köra den. Jag tycker att det här är det roligaste jag gjort i sommar, säger Anna Stina.

- Hinderbanan var den bästa aktiviteten och vi har varit här hela dagen. Det har varit jätteroligt, säger Sofie.

Trion Felix Dahlström, Theo Nilsson och Jack Åhlander roade sig med sumodräkterna.

- Hinderbanan var roligast, men jobbigast. Men man krockar med massa, det var svårt att ta sig fram, säger Theo Nilsson.

- Jag kom för inte så länge sedan, men det är jätteroligt att det här kom till Vimmerby och få hoppa i hoppborgarna, säger Felix.

- Tillsammans med Kalles och Grodis är det här det roligaste jag gjort i sommar, säger Jack.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt