Annons:

Bertrams bild på älgen Erik kan bli frimärke

Bertrams bild på älgen Erik kan gå hela vägen till att bli ett frimärke. Foto: Bertram Stenlund Fridell

Bertrams bild på älgen Erik kan bli frimärke

I mitten av juni tog Bertram Stenlund Fridell en mobilbild på älgen Erik i Virums älgpark. Då hade han nog aldrig trott att porträttet skulle kunna bli ett frimärke. – Det vore verkligen häftigt, säger han.

Annons:

Det är både Bertram Stenlund Fridell och älgen Erik som får ta åt sig äran. Nu kan Eriks nuna bli ett frimärke. Om tävlingen går som Bertram hoppas, vill säga.

Bilden som är tagen i Virums älgpark är en av 20 som valts ut av en jury. Från början var det 20 000 bidrag. Sju av de 20 ska bli frimärken. 

Tre ska röstas fram av svenska folket och fyra ska väljas ut av en jury. Postnord står bakom tävlingen.

– Det är verkligen jättekul. Det var en bild jag tog i juni, vi hade sommaravslutning med jobbet och så tog jag lite bilder och märkte att den här blev bra. Jag lade ut den på Instagram och fick nys om tävlingen och gjorde några hashtags. Sedan har den gått vidare och vidare. 

Känns jättespännande

Nu är bilden på Erik ända framme i final. 

– Det känns jättespännande om det skulle bli förevigat på det sättet, även om det inte är jag på bilden. 

Vad tycker du gör bilden så speciell?

– Den är ju rolig på så sätt att vinkeln gör att det blir ett väldigt stort älgansikte och att den tittar in i kameran. Att den blivit utvlad kan jag tänka mig är för att älgen är en symbol för den svenska naturen. Som jag förstod det är det tänkt att vara bilder som symboliserar olika delar av Sverige. 

Gillar att fota

Röstningen pågår tills den 20 oktober och den 14 november presenteras vinnarna. Bertram Stenlund Fridell fotar lite ibland, men ser det som en hobby, säger han. 

– Jag tycker om att fota, men vet inte riktigt vad jag gör, haha. Jag har ingen utbildning eller så, men fotar lite grann ibland. Det blir selfies, naturen och solnedgångar. 

Tycker du att bilden är värd att bli frimärke eller vill rösta på någon annan bild kan du göra det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt