Annons:

V och MP vill införa sex timmars arbetsdag – ska sänka kostnaderna

Caroline Axelsson (MP) och Lars Johansson (V) har skrivit under motionen som föreslår sex timmars arbetsdag för anställda inom familjeomsorgen. Foto: Simon Henriksson

V och MP vill införa sex timmars arbetsdag – ska sänka kostnaderna

Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill införa sex timmars arbetsdag för medarbetarna inom familjeomsorgen. Ett skäl är att minska kostnaderna för inhyrda konsulter.

Annons:

Motionen lämnades in i veckan och partierna vill att personalen inom familjeomsorgen ska erbjudas sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.

Partierna motiverar förslaget med en mängd olika argument, men det främsta är att förenkla kommunens rekrytering och därmed minska behovet av dyra konsultlösningar.

”Det är ett utmärkt konkurrensmedel. Erfarenheter från andra kommuner visar att när man genomför 6-timmars arbetsdag är det inte längre svårt att locka nyanställda”, skriver partierna i motionen.

Självfinansierat

Vänsterpartiet och Miljöpartiet tror att förslaget betalar sig självt genom att de vakanta tjänsterna kan besättas. Andra positiva effekter som man tror på är bland annat ökat trivsel i arbetet, ökad effektivitet, bättre kontinuitet och minskad väntetid för personer i behov av stöd.

I enlighet med förslaget ska det utvärderas inom max två år och därefter eventuellt utökas till fler avdelningar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt