Annons:

Aleris:

Här, i den nordvästra delen av Kohagen, vill kommunstyrelsen att Aleris flyttar in i nya lokaler. Karta: Vimmerby kommun

Aleris: "Glada för att kommunen ger oss chansen"

Grannar i Kohagen rasar över beslutet att låta Aleris etablera sig i Nybble. Aleris marknadsområdeschef Magnus Andersson tror att missnöje minskar med tiden.
– Min erfarenhet att när ett boende väl finns på plats så är acceptansen från de kringboende väldigt hög och många ser att det fungerar väldigt väl, säger han.

Annons:

I tisdags fattade en enig kommunstyrelse beslut om att låta Aleris bygga ett nytt behandlingshem i Nybble. Detta till grannarnas stora förtret. Cirka 250 personer har protesterat mot Aleris etablering i området. 

Aleris Magnus Andersson menar att ett nytt boende är en förutsättning för att vårdjätten ska finnas kvar i Vimmerby. 

– Vi är glada över att kommunen ger oss chansen att skapa ett riktigt attraktivt boende för dem som ska bo hos oss. För oss betyder det en möjlighet att skapa trygghet och en bra miljö för fler samtidigt som vi kan vara kvar i Vimmerby, säger han. 

Hur ser du på kritiken från de närboende?

– Man ska alltid lyssna på kritik och se hur man på bästa sätt kan bemöta den. Jag har respekt för att det finns en oro, men min erfarenhet är att den tyvärr ibland bygger på fördomar. 

Vilken dialog för ni med de närboende i det här skedet?

– Vi har precis fått beslutet men kommer att erbjuda informationsmöten framöver i syfte att kunna svara på så många frågor som möjligt. Eventuellt kan vi ordna något tillsammans med kommunen.

"Så snart som möjligt"

Protestgruppens talesperson har meddelat att beslutet kommer att överklagas så långt som möljligt. 

– Den risken finns alltid och det är rimligt att de som motsätter sig detta får sin sak prövad. Samtidigt är det klart att vi inte önskar att detta ska dra ut på tiden onödigt länge. I slutänden handlar det om människor som är i behov av en trygg och bra boendemiljö för att få sin behandling.

När behöver ni vara igång med en byggnation?

– Vi hoppas komma igång så snart som möjligt men har respekt för de processer som ska gås igenom först.

 Vad som händer med de fastigheter som Aleris finns i i dag är oklart. 

– Vi hyr idag de lokaler som vi bedriver verksamhet i. Vi har hyresavtal i några år till men vad som sedan kommer att hända och vad för verksamhet som kommer att bedrivas där är en fråga för fastighetsägaren.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt