Annons:

Käll blir kommunalrådskandidat för C – är 72 år vid valet 2026

Jacob Käll blir Centerpartiets kommunalrådskandidat i valet 2022. Foto: Simon Henriksson

Käll blir kommunalrådskandidat för C – är 72 år vid valet 2026

Jacob Käll har passerat pensionsåldern. Ändå är han Centerpartiets kommunalrådskandidat 2022.
– Jag är inställd på att vara med hela vägen, säger han.

Annons:

Det var ingen större skräll att Jacob Käll, som blev kommunalråd efter den stora turbulensen 2019, skulle toppa Centerpartiets valsedel inför valet 2022.

Jacob Käll, som klev in i kommunpolitiken så sent som 2017, har redan tidigare berättat att han är öppen för att fortsätta och gärna gör det om han får medlemmarnas förtroende.

Nu står det klart att han blir kommunalrådskandidat i valet 2022.

– Det är förstås väldigt hedrande med den här placeringen. Det känns som det är ganska kort tid jag har varit kommunstyrelsens ordförande, och det har varit en oerhört intensiv tid. Det skulle kännas bra om det blir så att jag och vi får gå in i nästa mandatperiod också, säger Jacob Käll (C).

Centerpartiet har i princip, med några få undantag, prenumererat på den högsta positionen i Vimmerby kommuns historia. 

– Det vore konstigt om man inte aspirerar på det. Man bör aspirera på att vara i majoritet. Alternativet är att alltid vara i opposition och det skulle kännas främmande. Det är klart att man alltid har ambitionen att få stort inflytande och kunna bidra. 

"Tror man lägger av mentalt"

Jacob Käll är 67 år gammal och skulle vid valet 2026 vara 72 år gammal. Trots att han då med råge är förbi pensionsåldern är hans inställning att köra hela vägen.

– Det är det. Man måste bestämma sig och att tänka ett eller två år till... Om man gör det tror jag att man lägger av mentalt redan innan. Det är som att sluta på ett jobb. På något sätt löper man linan ut tills något annat inträffar.

En bild som Leif Larsson, ordförande i Centerpartiets nomineringskommitté, delar.

– Jag har själv haft den rollen och när jag tog beslutet att träda tillbaka, att inte vara kommunstyrelsens ordförande, kommer det mentala direkt. Så fort man tänker tanken är man lost tror jag. Jacob är pigg och rask och en engagerad person, säger han.

Om Vimmerbyborna vill ge Jacob Käll förnyat förtroende vet vi först nästa höst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt