Annons:

Flera toppnamn är borta – här är SD:s lista till kommunvalet

Roger Sunesson är ett av SD:s toppnamn till valet i höst. Foto: Arkivbild

Flera toppnamn är borta – här är SD:s lista till kommunvalet

De senaste valens toppnamn är borta eller långt ned på listan. Nu gör Sverigedemokraterna en nystart med flera nya namn i toppskiktet.

Annons:

Annelie Jakobsson har varit ansiktet utåt för Sverigedemokraterna under lång tid. Hon toppade valsedeln i det förra valet till kommunfullmäktige. 

Men varken hon eller hennes make Kjell är kvar i partet. Efter skilmässan har de båda blivit medlemmar i Moderaterna.

Andra tidigare toppnamn som är borta eller återfinns längre ned är Emil Larsson, Peter Bengtsson och Mats Hennestig. Ingen av de tre återfinns åtminstone topp tio på valsedeln. 

Toppnamn till kommunvalet 2022 är Jimmy Rödin. Bakom honom hittar vi Petra Whidotti, tidigare moderatpolitikern Morgan Esping och Therese Anemyr. Nyförvärvet Roger Sunesson är femma. Hela listan hittas längre ned.

– Vår valsedel har en bredd som kommer hjälpa SD Vimmerby framåt i valrörelsen och senare i politiken efter valet. Vi känner att vi har representanter, åldrar och erfarenheter som speglar vår väljarkår och det är något vi är stolta över. Väljarna kan vara trygga med att det är gedigen SD-politik de får av oss, säger Jimmy Rödin i ett pressmeddelande.

Ny styrelse

Under söndagens årsmöte, där listan till kommunfullmäktige fastställdes, tog man också beslut om en ny styrelse.

"Mötet präglades av enighet och samsyn och genomfördes i lugn och ro. Den nya styrelsen är sammansatt av gamla och nya namn vilket kommer ge föreningen nyttan av både erfarenhet och nya, friska idéer", skriver SD.

Jimmy Rödin blev omvald som ordförande och Petra Whidotti som vice ordförande. I övrigt blev det nyval på Morgan Esping som andre vice ordförande och på ledamöterna Roger Sunesson och Herman Petersson. 

Therese Anemyr och Kevin Whidotti är suppleanter.

– Vi är stolta och tacksamma för förtroendet att få fortsätta leda SD Vimmerby. Vi ska förvalta det med ödmjukhet och drivkraft. Verksamhetsåret vi har bakom oss har gått i gemenskapens tecken och det är något vi kommer vårda i det kommande jobbet styrelsen har framför sig när vi går in i valrörelsen, säger Petra Whidotti.

SD har den här mandatperioden sex mandat. Men sedan Anneli och Kjell Jakobsson lämnade partiet har de fungerat som politiska vildar. 

Fakta

SD:s topp tio-lista till valet:

1. Jimmy Rödin

2. Petra Whidotti

3. Morgan Esping

4. Therese Anemyr

5. Roger Sunesson

6. Herman Petersson

7. Mikael Karlsson

8. Kevin Whidotti

9. Niklas Johansson

10. Andy Sallova

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt