Annons:

Kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom är förhoppningsfull och tror att kommunen sålt två tomter till på Ceos innan sommaren är här. Foto: Simon Henriksson

Kinnbom: ”Tror vi säljer två tomter till innan sommaren”

Det går bra nu för näringslivsavdelningen – och ännu bättre ska det bli. Patrik Kinnbom tror att ytterligare två tomter vid Ceos säljs innan sommaren.
– Det rullar på och det är jätteroligt, säger han.

Annons:

Kommunen kommer inom kort slutföra en försäljning av ytterligare 8 500 kvadratmeter av industriområdet vid Ceos. Köpare är ett lokalt företag med mellan 15-20 anställda.

– De är lite trångbodda där de bor i dag, men de vill inte gå ut med det förrän ett formellt beslut är fattat i kommunstyrelsen. Jag tror att de ser att de eventuellt kan växa lite när de får nya lokaler. Det känns extra roligt med ett lokalt företag, säger Patrik Kinnbom. 

Externt handelsföretag

Fler tomter på samma industriområde kan komma att säljas inom kort.

– Det rullar på och det är jätteroligt. Vi har mycket förfrågningar och har jag tur så säljer jag två tomter till innan sommaren. Om alla skulle vilja köpa som är intresserade så är det fullt på Ceos och lite till.

Företagen det handlar om är följande:

  • Ett externt handelsföretag som är intresserat av 10 000 kvadratmeter.

– Det är ett ganska stort företag som finns på flera platser i landet. De är jätteintresserade av en etablering här. De vill bygga 3000 kvadratmeter och behöver ha 10 000 för att även få plats med parkeringsplatser.

  • Ett lokalt företag som är intresserat av 5 000 kvadratmeter.
  • Ett externt företag som är intresserat av 5 000 kvadratmeter.

Totalt finns det 25 000 kvadratmeter kvar till förfogande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt