Annons:

VIMMERBYPOLITIKER LÄMNAR TUNGT UPPDRAG – HAN TAR ÖVER

Erik Paulsson till höger lämnar posten som oppositionssamordnare i socialnämnden. Till vänster partiets förstanamn Ingela Nilsson Nachtweij. Foto: Simon Henriksson

VIMMERBYPOLITIKER LÄMNAR TUNGT UPPDRAG – HAN TAR ÖVER

Centerpartiet gör en förändring i socialnämnden. Erik Paulsson lämnar sitt mandat som oppositionssamordnare för att i stället lägga mer fokus på arbetet i kommunstyrelsen och dess utskott. Hans position tas av Lars Sandberg.

Annons:

I ett pressmeddelande motiverar Centerpartiet att rockaden görs för att sprida förtroendeuppdragen bland sina politiker. Sandberg kom in i politiken efter valet och var under en tid ledamot i den numera nedlagda kultur- och fritidsnämnden. 

På måndag väljs han in som oppositionssamordnare i socialnämnden. Så här skriver partiet:  

"Vi har sedan en tid tillbaka tittat på bemanningsförändringar för att ge fler möjlighet att engagera sig politiskt. I samråd med partiet har Erik Paulsson därför valt att frånträda uppdragen i Socialnämnden till förmån för Lars Sandberg som på måndagens KF sammanträde kommer att väljas till ledamot samt oppositionssamordnare."

Ett annat skäl till skiftet som partiet tar upp är att man upplever att majoriteten inte tar kommunstyrelsens nya ansvarsområden på tillräckligt stort allvar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt