Annons:

Fritt fram för obegränsad tid i skolbussen

Majoriteten säger nej till en maxgräns för skolresor. Foto: Vimmerby kommun

Fritt fram för obegränsad tid i skolbussen

Majoriteten sa i går nej till Centerpartiets förslag om att införa en begränsning för rese- och väntetid vid skolskjuts.
– Det kan bli väldigt kostsamt, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Motionen har lämnats in av Anna Svensson och innebär ett förslag om en maxtid för rese- och väntetid vid skolskjuts.

För låg- och mellanstadiet föreslås en begränsning på 120 minuter om dagen och för högstadieelever ligger förslaget på 160 minuter.

Det sa majoriteten i går nej till.

– Vi fick en bra genomgång och som det ser ut i dag vill man ha en individuell bedömning. Man tittar på varje elev och gör så gott man kan. Vi pratade också om att lägga skoltider utifrån skolskjutsen, men vi ser inte att den möjligheten finns i dag, menar Helen Nilsson (S).

– Vi vill ha så korta restider som möjligt, men det är inte rimligt att ha en extrabuss för att korta restiden för en elev, säger Peterson (M).

Skulle kosta en halv miljon

Vimmerby kommun har cirka 490 elever som åker skolskjuts. Tolv av dem överstiger restiden som föreslås i motionen max två gånger per vecka. De flesta elever som åker skolskjuts har en restid på mellan 40-80 minuter per dag.

Vad Centerpartiets maxtider skulle kosta att införa har inte tagits fram i underlaget till beslutet, men det uppskattas till en halv miljon.

Centerpartiet och Vänsterpartiet reserverade sig mot majoritetens avslag av motionen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt