Annons:

Kommunen säger nej till VOK:s förslag om förskoleplacering

Det här området ville VOK exploatera. Det säger kommunen nej till. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen säger nej till VOK:s förslag om förskoleplacering

Vimmerby OK föreslog att den nya förskolan skulle etableras i det så kallade Hagaområdet. Nu säger kommunen definitivt nej till det.
"Arbetsutskottet ställde sig bakom samhällsbyggnadsavdelningens bedömning att inte exploatera i Hagaområdet", skriver kommunen.

Annons:

Vimmerby kommuns förslag att etablera en ny förskola i VOK-området, det som heter Skyttehagen, där Lunden och Skogsbackens förskolor är placerade, har väckt en hel del diskussion och kritik. 

I början av maj lämnade Vimmerby orienteringsklubb, VOK, in ett alternativt förslag om att placera den nya förskolan i Hagaområdet i stället. Förslaget kan läsas i sin helhet här

Nu har kommunen tittat närmare på förslaget – och de kommer inte att gå vidare med det. 

"När förslaget inkom fick samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att sammanställa befintligt underlag och ta in synpunkter från miljö- och byggnadsförvaltningen samt Vimmerby Energi- och Miljö AB om Hagaområdet. Den sammanställningen är nu klar", skriver Vimmerby kommun i ett pressmeddelande. 

"Marken är sumpmark"

Kommunen meddelar att samtliga parter är överens om att den geotekniska utredningen av marken som är gjord sedan tidigare fortfarande är aktuell och att marken är sumpmark. 

"Samhällsbyggnadsavdelningen gör bedömningen att området bör finnas kvar som naturmark innehållande en mindre våtmark som kan ta emot och bromsa upp dagvatten som uppkommer som en följd av regn och snöfall", skriver kommunen. 

På tisdagen fick kommunstyrelsens arbetsutskott informationen och utskottet ställde sig då bakom samhällsbyggnadsavdelningens bedömning att inte exploatera Hagaområdet.

Ska ha fått information

Enligt kommunen ska representanter från VOK fått del av materialet som ligger till grund för beslutet. 

Dagens Vimmerby söker representanter för VOK. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt