Annons:

Kommunen om JO-anmälan:

Kommunen har besvarat den JO-anmälan som gjordes i samband med intagningsstoppet i förskolan. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen om JO-anmälan: "Fullgjort informationsskyldigheten"

I samband med det uppmärksammade beslutet att införa intagningsstopp i förskolan blev Vimmerby kommun JO-anmäld. Nu har kommunen svarat på anmälan.

Annons:

I slutet av mars fattade Vimmerby kommun beslut om ett intagningsstopp i förskolan. 

I april anmälde en förälder kommunen till Justitieombudsmannen, JO. 

I anmälan skrev personen så här: 

"Vill anmäla vimmerby kommun för att dom inte meddelar berörda parter om inskolningstopp. Efter mycket klagomål fick vi personlig information där vi får reda på intagningstoppet en arbetsdag innan inskolningen av våra barn skulle börja. Den information som gick att hitta innan var ett pressmeddelande och det som gick att läsa i media. Jag har en skyldighet att meddela min arbetsgivare vilket jag gjort för länge sedan att jag skulle jobba. Nu får jag vara hemma utan ersättning vilket jag med tycker är fel. Kommunen svarar inte heller på alla våra mail med frågor."

Anmälaren menade att kommunen borde haft en bättre planering, att informationen skulle ha kommit tidigare och att de drabbade borde ha fått ekonomisk kompensation. 

Har svarat

Nu har kommunen svarat på anmälan till JO. 

"Förvaltningen anser att Vimmerby kommun har fullgjort sin informationsskyldighet kring barn- och utbildningsnämndens beslut om beslutet om intagningsstopp i förskolan. Vidare har ansvarig tjänsteman besvarat e-post och telefonsamtal inom rimlig tid och i den utsträckning som huvudmannen förväntas leva upp till", skriver kommunen och hävdar sedan att informationen har nått anmälaren dagen efter att beslutet fattades i samband med ett telefonsamtal.  

I början av juni meddelade barn- och utbildningsnämnden att stoppet upphört. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt