Annons:

Asylsökande kan rädda de hotade skolorna

Kommunalrådet Tomas Petersson (M) öppnar för att asylsökande i Vimmerby kan rädda de nedläggningshotade skolorna. Foto: Vimmerby kommun

Asylsökande kan rädda de hotade skolorna

Brännebro skola och Djursdala skola hotas av nedläggning. Men verksamheterna kan räddas – av asylsökande. – Skolorna kan behövas för att bedriva skolverksamhet, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Brännebro skola i Gullringen och Djursdala skola hotas av nedläggning. Likaså förskolan i Pelarne. Men Oxgårdens omvandling till asylboende kan bli räddningen – för just dessa skolor.

– Det här påverkar inte budgetprocessen eller skolförändringarna över huvud taget, utan det får bli en parallell situation. Men skolorna kan komma till användning på olika sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson.

Bakgrunden är att det imorgon kommer 150 asylsökande till Oxgården. Och den 1 november anländer ytterligare 120. Hur många av dem som är barn vet ingen i nuläget, men det kan påverka skolnedläggningarna. Vimmerby Bed & Breakfast har också ansökt om att öppna asylboende och det kan komma ytterligare asylsökande till Vimmerby.

– Det kan bli så att skolorna behövs för att bedriva skolverksamhet.

Du öppnar för att bevara skolorna?

– Det är inte omöjligt. Vi måste se över det, men jag inte kommentera det mer i det här läget. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt