Annons:

Kommunen fixar VIF:s krav: ”Inga konstigheter”

Utvecklingschefen Patrik Kinnbom tror att många av VIF:s upplevda problem är åtgärdade inom kort. Foto: Simon Henriksson

Kommunen fixar VIF:s krav: ”Inga konstigheter”

Förra veckan fick Vimmerby IF en lång lista på brister som klubben anser behöver åtgärdas på Arena Ceos/Skobes Arena. Kommunen kommer åtgärda de flesta av dem så fort som möjligt.
– Jag ser inga konstigheter med skrivelsen, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Listan bestod av 23 punkter som beskrev förbättringsområden på kommunens fotbollsanläggning. Det handlar bland annat om ett räcke till handikappsramp, mindre brister på den nybyggda läktaren, fönster till speakerbåset och en ny entrélösning.

Utvecklingschefen Patrik Kinnbom tror att många av de upplevda bristerna är fixade inom kort.

– Vi var nere och tittade på det för två veckor sedan och mycket av de här punkterna är inga konstigheter alls. Det är lite småjusteringar som ska göras och det håller vi på med. Listan är inte konstig på något sätt.

Är det någon punkt som du anser inte ligger på kommunens bord?

– Det är diskussionen om gräskvalitén kanske. Vi får titta på vad det är för planer kommunen hyr ut, vilken kvalité det är och sedan är det take it or leave it. Gillar man det inte får man hyra någon annanstans. Det kostar en del att drifta arenan och tittar man på andra kostnader kommunen har så är det ett övervägande hela tiden hur mycket man kan satsa. Vi jobbar tätt med Vimmerby IF och jag upplever att vi har en bra dialog.  

”Vill vi också ha”

Bland de större punkterna fanns önskemål om en ny entrélösning.

– En permanent entrélösning vill vi också ha. Man ska inte behöva gå runt hela anläggningen från parkeringen. Vi får titta på det vad det kostar, sedan ska det ska ritas upp och så vidare. Det kanske vi inte löser det här året, men vi tittar på det.

Kinnbom tycker att anläggningen ska ses som hela kommunens och inte Vimmerby IF:s.

– De här sakerna gäller inte bara Vimmerby IF utan alla föreningar har tillgång till arenan. Sedan är det förstås så att VIF nyttjar den mest.

Att det kommer ut grus på gräsplanerna är inget problem som kommunen upplevt.

– Vi har inte den bilden att det är ett problem, men vi får kolla det igen och man kan göra på olika sätt. Man skulle kunna lägga konstgräs där, det viktiga är att det blir funktionellt och kostar lite i drift.

”Blev en extra grej”

Vad gäller fönster till spekerbåset är det beställt och samhällsbyggnadsavdelningen tittar på bevattningsfrågan.

– Ett speakerbås ska finnas på en arena för att möta eventuella serieuppgångar. Det blev en extragrej som vi gjorde när vi ändå byggde läktaren. Fönstren är beställda sedan tidigare, men de har inte blivit levererade. Det kommer bli färdigt efter hand, men vi rår inte för förseningar hos våra underleverantörer.

När alla punkter är fixade återstår att se.

– Vi har åtgärdat många saker redan nu och håller på den här veckan. Staketet till handikapprampen sätts upp i morgon. Slutstädningen tar vi när vi är färdiga, det kommer lösa sig efter hand.

Nu är läktaren på plats. Anser du att anläggningen är färdig?

– Det tror jag att man kan säga, men det behövs en ordentlig entré. Man ska inte behöva springa runa halva planen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt