Annons:

  • Bokfest på Biblioteket lockade många

    Författaren Katarina Genar berättade om sina böcker på bibliotekets bokfest. Foto: Roelof Stroetinga

  • Bokfest på Biblioteket lockade många
  • Bokfest på Biblioteket lockade många
  • Bokfest på Biblioteket lockade många

    Barnbibliotekarie Petronella Winbladh med en av de 48 inlämnade listorna där barnen skrivit vad de tycker om böckerna de läst.

  • Bokfest på Biblioteket lockade många

Bokfest på Biblioteket lockade många

I tisdags kväll arrangerades en bokfest på Vimmerby Bibliotek. Kvällens gäst var barn –och ungdomsförfattaren Katarina Genar. Omkring ett 80-tal barn och några föräldrar kom, bland annat för att lyssna på författaren.

Annons:

Katarina började skrivandet 2010 med boken ”En hemlig vän”. Hon berättade bland annat om hennes böcker ”Silvervinges Hemlighet”, ”Den magiska kappan” och ”Röda spår”.

I sitt skrivande blir Katarina ofta inspirerad av allt hon upplever, ser eller hör. Barnen fick också ställa frågor och Katarina gav ett av sitt bästa skrivtips:

– Använd alla era sinnen, det är jätteviktigt och ger inspiration, sa hon.

Vill öka läsintresset

Bokfesten arrangeras varje år av Biblioteket i Vimmerby. Då är det avslutning på semesterläsprojektet ”Sommarlovsboken”. Projektet är för barn och ungdomar mellan sex och tolv år.

– Syftet med projektet är att väcka intresse för läsande hos barn och ungdomar. Väldigt många är nämligen inte intresserade av att läsa. Läsintresset har gått ned och det vill vi försöka förhindra så gott det går, säger barnbibliotekarie Petronella Winbladh.

Fick välja varsin bok

48 barn och ungdomar har lämnat in en lista på vilka böcker de har läst under sommarlovet. Barnen fick också skriva vad de tyckte om böckerna.

I går kom det omkring 80 besökare på bokfesten och det är väldigt många. Alla deltagare fick välja en bok som pris. De fick välja ur sex böcker av Katarina Genar och sex böcker av andra författare. Det blev även en tipsrunda i biblioteket.

Roelof Stroetinga

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt