Annons:

Kommunen sänker hastighet på väg i Vimmerby

Kommunen sänker hastigheten på väg i Vimmerby. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay

Kommunen sänker hastighet på väg i Vimmerby

Hastigheten på Sjöhagavägen mellan Hällebackavägen och väg 19537 sänks till 50 kilometer i timmen sommartid. Men det är bara ett första steg.
– I och med det nya bostadsområdet får vi möjlighet att sänka det året om, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

För stunden handlar det dock om en sänkning från 70 kilometer i timmen till 50 kilometer i timmen under perioden 15 juni till 31 augusti. 

Sjöhagavägen går förbi Nossen och den kommuala badplatsen, men eftersom att det ligger utanför tätbebyggt område har den tidigare haft 70 kilometer i timmen som hastighet.

– Det finns önskemål om att sänka den till 50 kilometer året om, men det tillåts inte utanför tätbebyggt område. Nu kan vi tillfälligt sänka det på sommaren, säger Helen Nilsson (S).

Kan sänka året om

Behovet har ansetts vara stort, då Nossen är den mest välbesökta badplatsen i kommunen och att det handlar om trafiksäkerhet för barn.

– Nu har vi tagit beslut om det här och det kommer bli tätbebyggt område i och med det nya bostadsområdet Nosshult. Då får vi möjlighet att sänka året om. 

Någon kostnad för kommunen blir det inte – då skyltarna redan finns hemma.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt