Annons:

Centerpartiet vill se miljövänliga fordon

Centerpartiet, med bland annat Ingela Nilsson Nachtweij och Curt Tyrberg, vill se mer klimatvänliga fordon. Foto: Jakob Karlsson

Centerpartiet vill se miljövänliga fordon

Centerpartiet tycker inte att kommunens fordonsflotta är tillräckligt miljövänlig. I en motion till kommunfullmäktige kräver partiet nu en översyn.

Annons:

Centerpartiet lyftar fram att kommunen är förhållandevis framgångsrik när det gäller klimatvänlig uppvärmning och elförsörjning – men anser att transportsidan hamnat på efterkälken. 

"Vimmerby kommun har en fordonsflotta som är både omodern och ännu ej klimatanpassad. Därför behöver det göras en transportsatsning där kommunen utifrån den kartläggning som gjorts 2016 av Miljöfordon Syd så att vi anpassar våra transporter och förvaltning/service ur ett kostnadseffektivt och klimatanpassat perspektiv. Det finns gott om kommuner och landsting och privata företag som gått före och visat att det går att klimatanpassa sina transporter", skriver partiet- 

Nu vill partiet att kommunen tar fram en strategisk transportplan ur ett kostnadseffektivt och klimatanpassat perspektiv, samordnar upphandlingen av kommunens fordon ur ett kostnadseffektivt och klimatanpassat perspektiv och upphandlar förvaltningen/service av kommunens fordonsflotta på ett kostnadseffektivt och klimatsmart sätt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt