Annons:

Han tänker inte kandidera till riksdagen

Anders Andersson (KD) kommer lägga sitt fokus på landstingspolitiken i det kommande valet. Foto: Ossian Mathiasson

Han tänker inte kandidera till riksdagen

För första gången på årtionden inleder Anders Andersson ett valår utan att vara nominerad till riksdagen.

Annons:

Det började någon gång på 1980-talet med att han nominerades på riksdagsvalsedeln. Två gånger har han blivit invald i riksdagen. Första gången han blev riksdagsledamot var 1998, då han redan på uppropet avsade sig uppdraget för att bli landstingsråd hemma i länet. Andra gången han blev invald var 2010 och då hade han också prövat på uppdraget ett år innan som ersättare och blev sedan vald till riksdagsledamot.

Hälso- och sjukvård har varit frågor som följt Anders Andersson oavsett vilka uppdrag han haft. Han har suttit i socialstyrelsens insysnråd och varit ledamot i riksdagens socialutskott och även ordförande i nordiska rådets välfärdsutskott.

Inför valet i år står Anders Andersson, Järnforsen som nummer två på valsedeln till landstinget efter landstingsrådet Gudrun Brunegård. Det är en markering om att sjukvårdsfrågorna och landstingspolitiken fortfarande är i fokus för hans politiska intresse.

- För mig har alltid välfärden handlat om vissa grundläggande värderingar och dit hör att alla ska kunna känna trygghet när man har behov av sjukvården. Jag har mött många patienter och hört deras berättelser och jag har även egna erfarenheter av vad närhet och kvalitet inom sjukvården betyder i akuta hälsolägen, säger Anders Andersson.

-  Jag har alltid kämpat för patientens rättigheter och hade förmånen att tillsammans med socialminister Göran Hägglund var med om att arbeta fram vår nuvarande patientlag. För mig är också den nära sjukvården en huvudfråga, en form av patienträttighet. Läkarmottagningar och hälsocentraler ska finnas även på de mindre orterna i länet och jag kommer till exempel envist att fortsätta kämpa för rehab-verksamheten i Virserum, säger Anders Andersson i en kommentar till den valsedel som KD har fastställt inför höstens landstingsval. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt