Annons:

FÖRÄLDER SLÅR LARM: ”VAD HÄNDER OM OLYCKAN ÄR FRAMME?”

En förälder är orolig över situationen på Stenshults förskola. Foto. Vimmerby kommun

FÖRÄLDER SLÅR LARM: ”VAD HÄNDER OM OLYCKAN ÄR FRAMME?”

En förälder till barn på Stenshults förskola har skickat in ett klagomål till kommunen. Där uttrycker hen en stor oro för situationen på förskolan.
”Det är inte konstigt att det ofta känns som ”high life” när jag hämtar, skriver hon.

Annons:

Föräldern är orolig över bemanningen och anser inte att barnen får det stöd och uppmärksamhet som behövs. Så här skriver föräldern till förskolans chef Linda Carlsson:

”Skulle kunna skriva ett mail om dagen om vad jag tycker om att mina barn vistas i stora barngrupper med alldeles för få pedagoger, men det skulle bli så tjatigt så jag hoppas att det är något du ändå kan lyfta med din överordnade varje gång du träffar denne”.

På en avdelning med 18 barn vill förälderna att det minst ska vara tre pedagoger och fyra om alla barn är på plats.

”Annars ser jag inte hur pedagogerna ska ha chans att fullfölja sitt uppdrag och även hinna se alla barn och fylla deras behov av närhet som de små barnen har”:

 "Barn överallt"

På en annan avdelning kan det vara upp till 19 barn på två pedagoger. ”Det är inte konstigt att det ofta känns som det är ”high life” när jag hämtar. Barn överallt, högljutt, tuff jargong, barn som vill ha uppmärksamhet, många som inte har nån som har koll på dem”.

Hen är också orolig för vad som händer om olyckan är framme: ”Hur ska till exempel de två pedagoger som jobbar eftermiddag på Granebo (tillfällig avdelning under renoveringen av Stenshult, reds. anm), med 19 barn om ett barn är med om en olycka till exempel kunna ge HLR, larma ambulans och ta hand om de andra 18 samtidigt när de har fullt sjå med att ta hand om den en vanlig em?”

"Gör ett fantastiskt jobb"

Föräldern lyfter fram pedagogerna som hon anser gör ett ”fantastiskt jobb utifrån de förutsättningar de har" och föräldern avslutar klagomålet med att hen hoppas på förändring.

Förskolans chef Linda Carlsson har utrett klagomålet och skriver att förskolan har en grundbemanning ”som motsvarar den tilldelning av resurser som Vimmerby kommuns förskolor har tilldelats”. Bemanningen har ökat med 75 procent medan förskolan renoveras. Hon skriver också att det finns rutiner för akuta situationer och att barngrupperna delas in i mindre grupper så mycket det går.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt