Annons:

Högye: ”Lögnerna retar mig mest”

Sandor Högye är mycket besviken på Bengt Barkstams debattinlägg på DV. Foto: Simon Henriksson

Högye: ”Lögnerna retar mig mest”

Gruppledaren Sandor Högye ställer sig mycket frågande till ordföranden Bengt Barkstams debattinlägg. – Det som retar mig mest är lögnerna runt de här 2 000 kronorna. Nu försöker han till och med bluffa, säger Sandor Högye.

Annons:

 

Det stormar i Sverigedemokraterna i Vimmerby. Nu är konflikten mellan partiföreningens ordförande Bengt Barkstam och gruppledaren Sandor Högye närmast total.

Sandor Högye hoppade av styrelsen i början av veckan och anklagade partiets firmatecknare för att göra inköp utan styrelsebeslut.

I ett debattinlägg på Dagens Vimmerby i morse skrev ordförande Bengt Barkstam att han i ett privat samtal uppmanade Högye att avgå.

Något sådant samtal har aldrig förts, enligt Högye:

– Det stämmer inte. Jag har aldrig blivit tillfrågad att lämna min plats. Jag lämnade min plats en eller två dagar efter helgens möte och Bengt fick ett brev av mig.

Varför skriver Bengt så här, tror du?

– Jag har inte en aning. Det är meningslöst att fundera på det, men jag tycker att det är konstigt. Jag vet inte om han försöker svartmåla mig.

Hur är stämningen i partiet?

– Det har jag ingen åsikt om.

Påverkar det ditt engagemang?

– Nej. Jag kommer fortsätta jobba i SD. Det som gjort att jag lämnat styrelsen är att man till slut tröttnar på att folk smutskastar en och kommer med rena påhitt. Det var inte Vimmerby som ville ha delningen, det var Hultsfred som ville det på grund av ekonomin. Jag förstår dem fullkomligt.

Hur är ditt och Bengt Barkstams samarbete?

– Det finns inget samarbete. Jag får inte reda på någonting.

Kommer ni kunna lösa det här?

– Allt går att lösa så småningom.

”Lögnerna retar mig mest”

I samma debattinlägg skriver Bengt Barkstam att de 2 000 kronor som påstås ha betalats ut för att betala Nils-Erik Johanssons böter för hets mot folkgrupp har betalats ut för ”tjänster han utförde när han satt i styrelsen”.

– Jag har mejlkonversationen mellan Nils-Erik och Anneli (Jakobsson, styrelseledamot) där Nils-Erik ifrågasätter varför pengarna togs ur partikassan. Det som retar mig mest är lögnerna runt de här 2 000 kronorna. Det är mycket allvarligt om styrelsemedlemmar inte får reda på hur saker och ting går till. Nu försöker man till och bluffa om det inför styrelsen och alla andra.

Diskuterades den här punkten på mötet?

– Nej. Firmatecknarna hävdade att det var en ersättning för ett arbete som utförts och samtliga som var med på det här mötet vilseleddes. Även de som kom från högre ort. Jag visste inte om det här själv då, jag fick reda på det efter mötet och det är huvudanledningen till att jag inte är kvar.

Hur allvarlig är situationen?

– Det finns bara ett styrelsebeslut på att betala ut pengar. Det var på lite drygt 1 000 kronor. Som styrelseledamot är man ansvarig för vad som händer. Då måste man få veta vilka saker som köps in.

Blev Nils-Erik Johansson utesluten ur styrelsen?

– Vad jag vet så avgick han själv. Jag har inte varit med på något sådant beslut och känner inte till att beslutet skulle ha fattats heller.

”Kanske haft två möten”

Bengt Barkstam kritiserar också att Högye i sin roll som gruppledare bara kallat till gruppmöte vid ett tillfälle i år.

– Herregud, jag har försökt det flera gånger, men det fungerar inte. Det blir inte så. Folk vill tydligen inte komma på gruppmötena. Kritiserar han mig för att vi inte har några möten kan jag kontra med att undra: hur många styrelsemöten har han kallat mig till? Vi kanske har haft två möten i år. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt