Annons:

  • Valaffischer för SD och S vandaliserade – SD satte upp sina motståndares igen

    Här sätter sverigedemokraten Kjell Jakobsson upp Socialdemokraternas valaffisch. Foto: Sverigedemokraterna

  • Valaffischer för SD och S vandaliserade – SD satte upp sina motståndares igen

    Här är den tändare som troligen har använts för att försöka bränna upp S-affischen.

  • Valaffischer för SD och S vandaliserade – SD satte upp sina motståndares igen

    Här är den SD skylt som plockats ned.

Valaffischer för SD och S vandaliserade – SD satte upp sina motståndares igen

Demokratin fortsätter att stöta på angrepp i Vimmerby. Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraternas valaffischer mittemot Björkbacken har vandaliserats. SD satte upp Socialdemokraternas affischer igen.
– Vi tvekade inte en sekund, säger Anneli Jakobsson (SD).

Annons:

Nej, partiernas affischering inför valet har inte fått en bra start. 

Motståndare till demokratin härjar och sedan tidigare har Sverigedemokraterna fått se sina valaffischer nedrivna. Nu har partiet drabbats igen – precis som majoritetspartiet Socialdemokraterna. 

– Det är oerhört tråkigt att man inte kan respektera vår demokrati. Oavsett parti så är det oacceptabelt, säger Daniel Nestor (S).

Enligt Sverigedemokraternas Anneli Jakobsson hade någon försökt att tända eld på en valaffisch för Socialdemokraterna som pryddes av finansminister Magdalena Andersson. Affischen valde Sverigedemokraterna att sätta upp igen.

– Sossarnas var nedriven, men då inte pinnen var kvar satte vi upp den på baksidan av en annan skylt de hade. Dessutom hade någon försökt att bränna upp skylten, det syns på den och det låg en tändare kastad alldeles intill, berättar Anneli Jakobsson (SD). 

För henne var det självklart att hjälpa även sina meningsmotståndare.

– Naturligtvis tvekade vi inte en sekund på att hjälpa till att sätta upp den igen. Ingen ska få förstöra valaffischer oavsett vilket part som fått sina valaffischer vandaliserade. Det är ett brott mot demokratin, säger hon.

"Måste våga stå upp"

Socialdemokraternas ordförande Daniel Nestor var lika upprörd.

– Det vore bättre om dessa människor som gör dessa handlingar lägger sin energi på att engagera sig politiskt. Detta gynnar inte vår demokrati utan skrämmer i stället iväg de som kanske är intresserade av att engagera sig i ett parti. Samhället måste våga stå upp för de krafter som hotar demokratin. Vad gör vi när människor inte vågar eller orkar engagera sig i framtiden? Vi behöver fler i politiken som kan bidra med tankar och engagemang och inte färre, säger han. 

SD:s valaffisch hade också plockats ned en andra gång.

– Jag fattar inte hur folk orkar hålla på. Jag tycker att det är lika illa att man vandaliserat SD:s affischer. Oavsett parti ska man få använda sin yttranderätt om man har tillstånd.

Både SD och S kommer att polisanmäla skadegörelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt