Annons:

M vill satsa hårt på företagsklimatet:

Moderaterna, med bland annat Niklas Gustafsson och Marie Nicholson, vill satsa hårt på företagsklimatet.

M vill satsa hårt på företagsklimatet: "Varje KS ska börja med en uppdatering"

Moderaterna vill att näringslivsfrågorna får ett mycket större fokus under kommande mandatperiod. Kommunalrådskandidaten Marie Nicholson (M) vill att varje kommunstyrelsensammanträde inleds med en uppdatering om vad som hänt bland kommunens nya och befintliga företagare.
– Då får man större fokus på vad som händer i hela kommunen, inte bara i de kommunala verksamheterna, säger hon.

Annons:

Vimmerby kommun har rasat i rankingen över Sveriges och länets bästa företagsklimat. Det vill Moderaterna förändra. 

Nu föreslår partiet att näringslivsfrågorna hamnar högre upp på dagordningen under nästa mandatperiod. M menar att kommunen har fått ett oförtjänt dåligt rykte som företagarkommun trots stora satsningar på bland annat industrimark.

– Politiken, och där inkluderar jag även Moderaterna, har varit alldeles för dåliga på att mötas och samverka med företagare. Jag vill att varje kommunstyrelsesammanträde inleds med en uppdatering om vad som hänt bland kommunens nya och befintliga företagare. Då får man större fokus på vad som händer i hela kommunen, inte bara i de kommunala verksamheterna, säger Marie Nicholson (M).

På så sätt skulle kommunen hjälpa företag bättre.

– Med bättre insikter i vad som händer bland företagare så är det lättare att se var kommunen kan vara behjälplig”, säger Peter Andrae, ny i den moderata gruppen.

Vill blicka mot Mönsterås

Till exempel vill M att lokala behov av utbildningar flaggas upp mycket tidigare för att kommunen ska ha chans att möta behovet innan det blir akut. Partiet vill fortsätta arbetet med bygglovshanteringen genom att utveckla digitala tjänster. Kommunikationen mellan företagare och tjänstemän beskriver Moderaterna som mycket viktig.

– Det ska vara lätt att starta och driva företag i Vimmerby. Man ska kunna få svar på sina frågor men ibland behöver man även få svar på frågor man inte tänkt på att ställa, säger Niklas Gustafsson.

Moderaterna vill blicka mot Mönsterås, som är en av landets högst rankade företagskommuner, och hur de arbetar med kommunikation och bemötande.

– Den politiska beslutsprocessen är betydligt trögare än den är för ett företag. Under tiden politiken bestämmer sig kan en företagare lätt hamna i limbo. Därför är det extra viktigt med bättre samtalsklimat mellan politiker från olika partier, säger Marie Nicholson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt