Annons:

  • SD-ledaren om Jakobssons uttalanden:

    Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hade inte hört talas om Anneli Jakobssons uttalanden. Foton: Simon Henriksson

  • SD-ledaren om Jakobssons uttalanden:

    Här får Jimmie Åkesson en kram av partiets förstanamn i Vimmerby.

SD-ledaren om Jakobssons uttalanden: "Låter inte så begåvat"

Anneli Jakobssons uttalanden har passerat förbi SD-ledaren Jimmie Åkesson. Han säger sig inte ha sett eller hört om dem.
– Men det låter inte så begåvat måste jag säga, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

Sverigedemokraternas tidigare gruppledare och förstanamn, Sandor Högye, uteslöts under den här mandatperioden efter att ha pratat om olika raser och uppmanat ungdomar att beväpna sig i intervjuer med Dagens Vimmerby. 

SD:s nuvarande toppnamn inför valet på söndag, Anneli Jakobsson, har bland mycket annat sagt att "negrer är en egen folkgrupp" (2017), att Stefan Löfven borde dömas till livstid för medhjälp (2015) till alla mord och uttryckt att kvinnor borde stoppa bacon i trosorna för att undvika våldtäkter (2016). 

Men hon har inte tvingats bort från partiet. När vi konfronterar SD:s partiledare Jimmie Åkesson med några av hennes uttalanden, säger han sig inte ha hört talas om det.

– Jag har inte sett dem, men det låter inte så begåvat måste jag säga, säger Jimmie Åkesson (SD).

Hon är fortfarande kvar.

– Okej. Jag vet inte, var det hon som talade här?

Ja.

– Ja, okej.

Rimmar det här med er nolltolerans?

– Inte när du säger det så, men jag vet inte i vilket sammanhang det här har sagts. Jag utgår från att det har prövats i någon instans, men jag vet inte. 

Kommer du att titta närmare på det?

– Jag kommer inte titta på det. Det är medlemsutskottet som hanterar det och antingen har de gjort det eller så gör de det, säger Jimmie Åkesson.

Mer från partiledarens besök i Vimmerby kommer senare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt