Annons:

Blir 27 lägenheter på Pistolsmeden – plus ett gruppboende

Så här ser fasaden ut för lägenheterna på Pistolsmeden.

Blir 27 lägenheter på Pistolsmeden – plus ett gruppboende

Buden om hur många lägenheter det ska bli på Pistolsmeden har varit många. Nu meddelar Vimarhem att det ska bli 27 lägenheter plus ett gruppboende på bottenplan.
Vimarhem kan börja bygga, om allt går som det ska, i mars nästa år.

Annons:

Det berättade Vimarhems ordförande Michael Svensson (S) och Lars Sandberg på kvällens fullmäktige, eftersom vd:n Jan Erixon hade förhinder. 

Det kommunala bostadsbolaget tog beslut om att bygga lägenheter på Pistolsmeden, som ligger i korsningen Storgatan-Bondebygatan, under den gångna mandatperioden. 

På bottenplan blir det ett gruppboende med sex lägenheter. Dessutom blir det 27 lägenheter. Lägenheterna varierar mellan storleken en och en halv och fyra. Det blir tolv parkeringsplatser till lägenheterna.

– Styrelsen har gett i uppdrag att ta fram upphandling, så att vi kan komma igång. Det sker under hösten och troligen blir det anbud före nyår, säger Michael Svensson (S) och fortsätter:

– Det ska bli väldigt skoj att bygga.

Det har inte inkommit någon överklagan.

Vimarhem behöver utöka sin låneram för att kunna bygga. Totalt handlar det om en investering på drygt 80 miljoner kronor och byggnationen kan komma igång i mars nästa år.

Ställde frågor

Både Gudrun Brunegård (KD) och Eva Berglund (S) ställde frågor under kvällens fullmäktige. 

Brunegård undrade varför man lagt några av gruppboendets lägenheter ut med vägen och om socialnämnden ansett det vara rätt. 

– Ljud kommer inte störa, jag tror att det kan vara trevligt med lite liv och rörelse. Socialen har varit med från första skiss och haft synpunkter. Det här är ett integrerat bygge där alla kan känna sig delaktiga, säger Lars Sandberg.

Berglund ville veta hur Vimarhem skulle ordna med parkeringsplatser och hänvisade till situationen som är vid gamla Vimarhem.

– Parkeringarna vid gamla Vimarhem är onekligen så att det inte bara handlar om att det är Vimarhems hyresgäster som parkerar där. Innan kunde man stå framför Fabriken, men där är det också tvåtimmarsparkering nu. Vi får tänka på att gamla Vimarhem är byggt mellan 1949 och 1954. Då hade alla inte ens en bil per hushåll. Nu har många två bilar per hushåll. Ekvationen går inte ihop längre, säger Lars Sandberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt