Annons:

Centerpartiet saknar besparingsförslag för kosten

Även Centerpartiets budgetförslag innehåller en besparing på två miljoner på kostverksamheten. Partiet är kritiskt mot det förslag som förvaltningen lagt fram – men har inget eget förslag ännu. – Jag kan inte alla detaljer, säger Bo Svensson (C).

Annons:

En miljon skulle det förslag som förvaltningen presenterade på kostverksamheten i går spara. Men Centerpartiet är starkt kritiska till flera delar i besparingen. 

– Vi är helt emot att lägga ner matsalarna i Tuna och Frödinge. Man menar att det skulle spara 400 000 respektive 350 000 kronor på dessa två, men då har man missat att det ligger hyror till Vimarhem i detta och personalkostnader, säger Bo Svensson (C). 

Det gör att besparingen inte blir i närheten av så stor, menar han. 

– Frågan är om det är en besparing över huvud taget. Den blir i alla fall inte i närheten av så stor. 

Saknar eget förslag

Även i Centerpartiets budgetförslag finns det en besparing på kostverksamheten på två miljoner kronor. 

– Det är möjligt att det ligger en post där, men jag kan inte alla detaljer. Besparingar ska spara pengar och det här förslaget sparar inga pengar och det skapar oro för de äldre. Jag lägger mig inte i budgetdebatten, utan det får centralfigurerna i partiet ta.

Hur ska Centerpartiet spara de två miljonerna på kosten i budgeten? 

– Vi har en massa förslag som har hamrats fram under hösten, men jag vet inte om vi har någon konkret förslag för kosten. Jag uttalar mig bara om de här matsalarna som jag inte tror sparar några pengar. 

Partiets gruppledare Ingela Nilsson Nachtweij har hänvisat alla frågor om förvaltningens kostförslag till Bo Svensson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt