Annons:

PRO: ”Det här är åt helvete på ren svenska”

PRO:s ordförande Erna Heelge skräder inte orden när det gäller sparförslaget inom äldreomsorgens kostverksamhet. – Det här är åt helvete på ren svenska, säger hon.

Annons:

Tidigare i dag skrev Dagens Vimmerby om SPF Vimmerbys kritik mot sparförslaget inom äldreomsorgens kostverksamhet. Även den andra stora pensionärsföreningen, PRO Vimmerby, är mycket negativ till förslaget.

– Så här får man inte  behandla äldre människor. Nu ska de äldre laga frukost och kvällsmat själva och maten ska inhandlas också. Det kan inte många av de som bor på de här boendena. Vissa kan inte hälla upp mjölk. Därför kommer det att behövas mer hemtjänst och man tar pengarna från en annan kassa. Jag tror inte att man kommer att spara så mycket, utan man tar från den ena verksamheten och för över till den andra. Det verkar helt vettlöst, säger PRO:s ordförande Erna Heelge.

Nyligen deltog Erna Heelge på ett möte med Pensionärsrådet.

– Socialnämndens ordförande (Eva Berglund) var med på mötet, men ingenting sades om det här. Jag är väldigt kritisk mot det här förslaget och jag tycker att man kunde ta upp sådant här innan och fråga de äldre för att få in synpunkter. Det finns synpunkter som kunde göra det här bättre, men man lyssnar inte.

Till nästa möte med Pensionärsrådet har PRO nu begärt att båda kommunalråden, Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S), samt kostchefen Sofia Andersson kommer. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt