Annons:

Antalet extratjänster i kommunen kan dubblas – vill skapa ny tjänst

Antalet extratjänster i kommunen kan dubblas. Foto: Pixabay

Antalet extratjänster i kommunen kan dubblas – vill skapa ny tjänst

Vimmerby kommun får ett statsbidrag på drygt en halv miljon kronor. Det gör att kommunen vill satsa vidare på extratjänsterna – och skapa en ny tjänst.
– Det har fungerat väldigt bra, säger avgående kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Satsningen på extratjänster har gått bra för kommunen. Med 24 aktiva extratjänster – i olika delar av den kommunala verksamheten – har kommunen klarat regeringens beting. Det ger kommunen ett statsbidrag på 560 000 kronor efter årsskiftet.

Nu har kommunstyrelsen ställt sig bakom ett förslag att pengarna hamnar hos arbetsmarknadsenheten för att finansiera en ny tjänst för att förstärka kommunens arbete med att få fler långtidsarbetslösa och nyanlända in på arbetsmarknaden.

– Det har fungerat väldigt bra och därför vill vi växla upp från 25 till 50 extratjänster. Men det är under förutsättning att regeringen fortsätter att skicka med extratjänsterna. Och det vet vi ju inte hur det blir med det. Vi vill även försöka koppla ihop det med studier, säger Helen Nilsson (S).

26 är nyanlända

29 långtidsarbetslösa har fått anställning på en kommunal extra tjänst sedan oktober förra året. Av dem är 21 kvinor och åtta män. 26 av dem är nyanlända. Merparten av dem jobbar som resurspersoner i äldreomsorgen, skolan och förskolan.

Enhetschefen på socialförvaltningen, Anneli Johansson, föreslår i en skrivelse att statsbidraget ska finansiera en tjänst inom arbetsmarknadsenheten som även ska arbeta med att utveckla arbetssättet för just extratjänsterna tillsammans med kommunen, Arbetsförmedlingen och facket. På det sättet ska antalet tjänster öka.

Kommunstyrelsen sa ja till det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt