Annons:

Larssons jultal avslutade fullmäktigeåret – läs det här

Leif Larsson jultalade inför den samlade fullmäktigeförsamlingen. Foto: Simon Henriksson

Larssons jultal avslutade fullmäktigeåret – läs det här

I går tog kommunfullmäktige julledigt och avrundade ett långt 2018. Allt avslutades med att Leif Larsson, ordförande i kommunfullmäktige, höll sitt jultal.
Hur det lät kan ni läsa här nedan.

Annons:

"Ärade folkvalda ledamöter av kommunfullmäktige i Vimmerby!

Årets jultal ska inte så mycket handla om forntiden, dvs tiden före 9 september då vi hade valet. Eller för all del de två få månader som jag nu varit fullmäktiges ordförande.Jag vill istället prata om nutid, samtid och framtid. 
Vimmerby är en del av ett större omland i nordöstra Småland och södra Östergötland och även en stor omvärld på jordklotet. Vi är starkt beroende av denna omvärld, både i den nära omgivningen och i ett nationellt, europeiska och globalt perspektiv.

Det som sker i vår kommun Vimmerby påverkar oss alla. Det som sker runt om Vimmerby berör oss och påverkar oss också. Det kan handla om till synes små framsteg i när ett företag i Djursdala anställer en medarbetare till. Eller om Vimmerby Hockey för första gången i sin 25-åriga historia vinner sin serie i divison ett. Det kan handla om att det går bra för Mariannelund eller till och med Hultsfred. Det kan handla om att välståndet i vår globaliserade värld är bättre än någonsin, att svåra folksjukdomar är på väg att utrotas. Att en allt större andel av världens munnar mättas dagligen. Det kan självklart handla om att vi tack vare ett ökat samarbete har färre pågående krig i världen.

Men vi är också påverkade av negativa händelser, både i närheten, nationellt och internationellt. Nedläggning av företag, miljöförstöring, global uppvärmning påverkar oss alla, angår oss alla, liksom exempelvis terrorattacker och hot mot kvinnors rättigheter och frihet.

Vi i Vimmerby är en del av världen, det är bara att acceptera. Gilla läget. Göra vårt bästa för att ta ansvar för de frågor vi har att hantera. Alla goda krafter behövs i det viktiga arbetet. För Vimmerbys bästa behöver vi mer kontakter, samverkan och samarbete med vår omvärld, inte mindre.

Vimmerby har utomordentligt goda möjligheter för framtiden. Vårt näringsliv står sig starkt, Vimmerbys varumärke är starkare än nånsin, vi är en naturlig geografi för en bra fungerande kommun, ekonomin är i grunden god och dagligen görs stordåd i företag och offentliga organisationer. Ett stort tack vill jag rikta till alla som bidrar till Vimmerbys goda läge.

Jag vill utveckla det demokratiska arbetet i Vimmerby kommun. I det jobbet behövs vi alla. Medborgarna och väljarna har upplevt att Vimmerbys demokratiska liv haft bekymmer under ett antal år. För den situationen har vi alla ett ansvar.Jag kommer, som fullmäktiges ordförande, att under kommande år bjuda in till samtal med alla som vill vara med och bidra. Det handlar om att utveckla fullmäktiges eget arbete, denna plenisal vill jag ha till en sjudande plats för demokratin. Det handlar också om att stärka dialogen och söka moderna lösningar tillsammans med våra medborgare, medarbetare, föreningar och företag. Den demokratiberedning som nu kommer till har många viktiga uppgifter. Spännande! Spännande är bara förnamnet, mina folkvalda.

Valet förde med sig resultatet att vi numera har sex partier i fullmäktige. Alla partier är stora eller medelstora.I och med dagens beslut så kommer samtliga partier att fullt ut kunna delta i arbetet i nämnderna och kommunstyrelsen. Om alla därmed tar sitt demokratiska ansvar så stiger förutsättningarna till goda resultat såväl i verksamheterna som här i fullmäktige plenisal.

Med detta sagt så vill jag tacka för årets arbete, såväl valda i förtroende som våra tjänstepersoner innefattas i mitt tack.

Nu ser vi framåt mot en vilsam och trivsam jul. 

Jag vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt arbetsamt År i demokratins anda".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt