Annons:

Miljöpartiet repade mod efter katastrofvalet –

Miljöpartiet misslyckades grovt i valet. Foto: Simon Henriksson

Miljöpartiet repade mod efter katastrofvalet – "Inte lyckats nå fram"

Valet blev en hård smäll för Miljöpartiet, både på nationell och regional nivå. I Kalmar län tappade MP sin plats i regionfullmäktige. I lördags samlades distriktet för att lägga upp strategin för mandatperioden.

Annons:

Miljöpartiet åkte ur fullmäktige i både Vimmerby och Hultsfred och finns nu bara representerat i fyra kommuner i länet: Västervik, Kalmar, Mörbylånga, Emmaboda.

"Vi kommer med stor entusiasm jobba med att stärka upp lokalavdelningar och politiska avtryck i hela regionen under mandatperioden", skriver partiet i ett pressmeddlande. 

Caroline Axelsson, tidigare fullmäktigeledamot i Vimmerby, menar att partiets ras i regionen ligger i linje med tappet på nationell nivå. 

– När det gäller vårt valresultat i länet så stämmer det väl överens med riket. Vi har tyvärr inte lyckats nå fram med vårt budskap och få människor engagerade för klimatet i konkurrens med andra mer lättillgängliga vallöften så som fler poliser trots att forskning visar att det inte minskar antalet brott. Att göra politik för framtida generationer är inte samtidens melodi tydligen. Många människor tänker kortsiktigt, hur kan jag vinna på det här? Det är förståeligt men olyckligt.

Hur ska ni arbeta för att återta er tappade position i regionfullmäktige?

– Vi kommer ha ögonen öppna och bevaka de verksamheter och forum vi förr var en del av och delta i debatten, föra fram en politik som en stark röst för fler miljösmarta förslag. Vi vill peka på lösningar i en till synes hopplös situation. Klimatfrågan är stor, inte bara i Sverige. 

På stämmen diskuterade man årets EU-val och exploateringstrycket av mineraler och naturresurser, som märks på flera prospekteringstillstånd runt om i Kalmar län.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt