Annons:

Vimmerbypolitikern tar plats i riksdagens utbildningsutskott

Gudrun Brunegård tar plats i riksdagens utbildningsutskott.

Vimmerbypolitikern tar plats i riksdagens utbildningsutskott

Gudrun Brunegård, ny riksdagsledamot för Kristdemokraterna, har valts in i riksdagens utbildningsutskott.
– Jag är glad över förtroendet att få ta över ansvaret för de viktiga utbildningsfrågorna när jag nästa vecka inleder mitt arbete i riksdagen, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons:

På fredagen blev Gudrun Brunegård (KD) invald som ordinarie ledamot i riksdagens utbildningsutskott. Det innebär samtidigt att hon blir Kristdemokraternas talesperson i utbildningsfrågor. 

– Jag har tidigare arbetat med utbildningsfrågor kommunalt och satt även med i SKL:s utbildningsberedning. Utbildningsfrågorna är oerhört viktiga. Skolans förmåga att ge eleverna de kunskaper de behöver avgör mycket av deras framtid. Välutbildade ungdomar är också avgörande för samhällets utveckling. Det finns stort behov att utveckla skol- och utbildningspolitiken, så att fler elever klarar skolan och kan gå vidare till studier och arbetsliv, säger Gudrun Brunegård i ett pressmeddelande.

Måndag den 1 april inleder Gudrun Brunegård sitt riksdagsuppdrag med ett studiebesök på Linnéuniversitet i Kalmar. Dagen efter kommer hon för första gången att tjänstgöra i utbildningsutskottet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt