Annons:

Miljöpartister i länet fick guidad tur på Åbro Bryggeri

Miljöpartister i länet fick guidad tur på Åbro. Foto: Pressbild

Miljöpartister i länet fick guidad tur på Åbro Bryggeri

I onsdags fick Miljöpartiet i Kalmar läns medlemmar en guidad tur i Åbro Bryggeris lokaler. Deltog gjorde medlemmar från MP:s avdelningar i Vimmerby, Västervik och Högsby.

Annons:

Den guidade turen inkluderade både fabriksdelen med tapphallar, lager och även på taket som täcks av 3 600 kvadratmeter solceller. Av Klimatkommissionen har Åbro fått solrosutmärkelsen. 

"Vi var alla imponerade av det gedigna arbete med att få företaget att arbeta hållbart i flera led som vår guide, Johannes Gutman från den tekniska enheten visade och berättade om. Att hushålla med vatten och värme genom t ex att återanvända det när det fungerar, att byta ut tunga transporter med inköpt vin till cidertillverkningen till en egen vinfabrik, att låta restprodukter som drav, jäst och kisel återgå till det naturliga kretsloppet samtidigt som företaget lyckats halvera sin förbrukning av energi per liter producerad dryck - det imponerade på oss gröna!", skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

"Inte vi som bestämmer"

Miljöpartiet var imponerade över Åbros stora engagemang i frågor "som rör ett ansvarsfullt utnyttjande av våra naturresurser". 

"Vi vill att det ska framgå mer i företagets marknadsföring men det är så klart inte vi som bestämmer. Det är viktigt att människor får veta hur de kan göra smarta val för klimatet och jordens framtid - med plånboken. Konsumentmakten är större än någonsin i vår tid", skriver MP. 

Från Miljöpartiet deltog Peder Legell, Annika Fundin, Caroline Axelsson, Per Nilsson, Roger Fundin, samtliga från Vimmerby, och Gudrun Scholin Borg från Högsby. Från Västervik deltog Markus Pettersson, Hans Pettersson och Per Sverud.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt