Annons:

Johansson (M): Hög tid att slanta upp för rejäl satsning i länet

Moderaten Pär-Gustav Johansson vill se ett rejält länspaket för Region Kalmar. Foto: Simon Henriksson

Johansson (M): Hög tid att slanta upp för rejäl satsning i länet

För en tid sedan träffade Pär-Gustav Johansson landsbygdsministerns statssekreterare Per Callenberg (S) på Politikerforum i Stockholm. Då diskuterades vilka prioriteringar landets regioner har när regeringen ska utveckla framtidens regionala tillväxtpolitik och Johansson vill, som alla regionala politiker, se rejäla satsningar.

Annons:

– Det är hög tid för regeringen att i nästa transportplan slanta upp för ett rejält ”Kalmar länspaket” när det gäller infrastrukturen i länet, med betydande och snabba upprustningar av till exempel E22, Kust till kustbanan och våra regionala järnvägar. Vi i Kalmar län har varit förfördelade under så många regeringar och år nu, att vi inte kan vänta längre på att enstaka objekt läggs in om en, två eller tre planperioder, säger han i ett pressmeddelande. 

Region Kalmar är ett av få län med en negativa bruttoregionalprodukt under de senaste årens högkonjunktur. 

 – Det är vi ensamma om i Sverige tillsammans med Norrbotten och Blekinge. Och vi bor också i ett län där företagen och företagarna i nästan alla sammanhang nämner just länets infrastruktur som ett hinder för tillväxt och utveckling.

Johansson vill se en kraftig satsning på Region Kalmar. 

 – Jag framförde Kalmar läns skriande behov av infrastruktursatsningar och att staten måste ta sitt ansvar. Det gick an med både ett och två Trollhättanpaket en gång i tiden, det borde vara möjligt för staten att satsa på ett Kalmar länspaket med hänvisningen till dess basala betydelse för tillväxt och utveckling i Kalmar län.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt