Annons:

Moderaterna: Höj avgiften för uteblivna vårdbesök och operationer

Malin Sjölander (M) har skrivit en motion till Regionfullmäktige om att höja avgiften för uteblivna besök, operationer och behandlingar.

Moderaterna: Höj avgiften för uteblivna vårdbesök och operationer

Malin Sjölander (M) och Monica Ljungdahl (M) har skrivit en motion där de yrkar att Region Kalmar län beslutar om att höja avgifterna för uteblivna vårdbesök samt utebliven operation eller behandling.

Annons:

De har gjort en beräkning som visar att produktionsbortfallet inom Region Kalmar är 85 miljoner kronor för uteblivna besök till sjukvården i vårt län.

- Vårdköerna växer också till följd av de uteblivna besöken, så fort en patient inte dyker upp försvinner värdefull tid som hade kunnat gå till någon annan. Samtidigt vittnar medarbetarna om den frustration de upplever varje gång en patient inte infinner sig, skriver motionärerna.

De menar att uteblivna besök är ett stort problem och medför en kostnad är det fullt rimligt att ett uteblivet besök skall subventioneras i mindre grad än ett besök som genomförts.

Malin Sjölander och Monica Ljungdahl yrkar på att avgiften för ett uteblivet besök ska höjas till 500 kronor och avgiften för utebliven operationstid eller behandling ska höjas till 1 000 kronor.

De yrkar också att Region Kalmar län årligen redovisar antalet uteblivna besök, operationer och behandlingar, samt redovisar totalkostnaden för detta.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt