Annons:

Beslut om 15-timmarsbarnen granskas

Beslutet om ändrade regler för 15-timmarsbarnen ska prövas av Förvaltningsrätten. Foto: Vimmerby kommun

Beslut om 15-timmarsbarnen granskas

Nämndens beslut att ändra reglerna för 15-timmarsbarnen i förskolan kommer att granskas av Förvaltningsrätten i Linköping.

Annons:

Tidigare i år beslutade barn- och utbildningsnämnden att förändra rutinerna för barn som erbjuds förskola max 15 timmar per vecka. Fem timmar per dag tre dagar i veckan blev tre timmar per dag fem dagar i veckan. Beslutet har överklagats av en mängd föräldrar, men i veckan avslog nämnden överklagandet med tanke på att överklagan kom in för sent.

Hoppet för föräldrarna är dock inte ute. Kommunen har bestämt sig för att låta Förvaltningsrätten laglighetspröva beslutet.

– Min bedömning är att det har gått rätt till och att vi har gjort en rätt bedömning. Vi har haft kontakt med Förvaltningsrätten och de tyckte att vi skulle skicka in det här och därför gör vi det. Jag utgår från att att de gör en laglighetsprövning och tittar på om överklagan har kommit in i rätt tid. Som jag ser det är det tydligt att överklagan kommit in flera dagar efter att de tre veckorna löpt ut, säger kanslijuristen Therese Jigsved.

Beslutet omfattar samtliga förskolor i Vimmerby kommun och gäller från och med 1 augusti. Beslutet ger en besparing på cirka 100 000 kronor eftersom 15-timmarsbarnen inte längre erbjuds lunch. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt