Annons:

KLART: Så många lägenheter blir det på central tomt

Nu närmar det sig verklighet för byggnation på Uven i Vimmerby.

KLART: Så många lägenheter blir det på central tomt

Vimarhem ska bebygga den centrala tomten Uven i Vimmerby. Nu är det klart att det blir 32 lägenheter i ett trevåningshus. 

Annons:

Vimarhems styrelse har beslut att att begära godkännande från Vimmerby kommuns förvaltningsbolag, VKF, för att gå vidare med upphandling för 32 lägenheter 

– Vi har tänkt oss 29 lägenheter som består av tvåor och treor samt tre ettor i källarplanet. Det är alltså tänkt att bli tre våningar mot Kampgatan och fyra våningar in mot gården. Siktet är inställt på att gå vidare med en upphandling via Allmännyttans kombohus, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C) i en kommentar.

Att det även ska byggas ettor beror på att det behövs för att kunna få statsbidrag. Arbetet med planförändringar pågår.

– Vi tillträder Uven den 1 oktober och kommer därefter att praktiskt börja jobba med tomtförberedelser. Styrelsen har även gett Vimarhems tjänstemän uppdraget att ta fram ett köpeavtal gällande parkeringen bakom djuraffären som ligger i anslutning till Uven, som i dag ägs av kommunen. Dessa parkeringsplatser ska kunna disponeras av våra tilltänkta hyresgäster, säger Danlid.

En ansökan om rivningslov för tandläkarvillan är inlämnad. När spaden kan sättas i jorden – och vad totalkostnaden blir – är okänt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt