Annons:

Kommunen tidigarelägger vägbygget in till Krönsmon

Kommunen omfördelar i sin investeringsbudget och lägger tre miljoner redan i år på att koppla samman infarten till Krönsmon med industriområdets eget vägsystem. Foto: Simon Henriksson

Kommunen tidigarelägger vägbygget in till Krönsmon

Kommunstyrelsen har beslutat att göra omfördelningar i sin investeringsbudget. Nu lägger man tre miljoner kronor redan i år för att koppla samman infarten till Krönsmon med områdets vägsystem.

Annons:

Den nya av- och påfarten till Krönsmon från riksväg 23/34 har börjat byggas, och planen är att den ska vara klar i början av november. Av- och påfarten byggs av Trafikverket med Skanska som entreprenör och beräknas kosta omkring nio miljoner kronor.

Detta har fått Vimmerby kommun att snabba på arbetet med den mellanväg som ska koppla samman infarten med vägsystemet inne på Krönsmon-området.

Tre miljoner kronor

– Vi har beslutat att göra omflyttningar i investeringsbudgeten. Det handlar om en investering på cirka tre miljoner. Att vägen skulle byggas är ingen nyhet, men nu tar vi kostanden i år istället för nästa år, säger Ola Gustafsson (KD), ledamot i kommunstyrelsen.

– Detta utgör en del av färdigställandet av Krönsmon, så att det blir möjligt att komma in där tidigare.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt