Annons:

Centerpartiet vill införa två nya utskott i kommunstyrelsen

Ingela Nilsson Nachtweijs centerparti vill införa två nya utskott under kommunstyrelsen. Foto: Simon Henriksson

Centerpartiet vill införa två nya utskott i kommunstyrelsen

Kommunstyrelsens arbetsutskott är ett relativt nytt påfund i Vimmerbypolitiken. Nu vill Centerpartiet inför ytterligare två utskott. Det skriver man i en nyss inlämnad motion.

Annons:

Förslaget skulle innebära att ett samhällsbyggnadsutskott och ett utvecklingsutskott införs under kommunstyrelsen. Skälet till att ytterligare ett utskott ska införas är bland annat kritiken kommunen fått från revisorerna när det gäller uppföljning och styrning. Ett annat huvudskäl att kommunstyrelsens arbetsutskott inte heller bereda alla ärenden. 

Så här skriver Centerpartiet i motionen: "Mycket arbete är gjort på denna front och vi känner att vissa steg tagits i en positiv riktning. Men man har fortfarande inte riktigt fått grepp om framförallt två områden som tidigare sköttes av separata nämnder. Det gäller samhällsbyggnadsfrågor och kultur- och fritidsfrågor."

Under nästa mandatperiod vill Centerpartiet se en helt ny politisk organisation – men anser att de här utskotten bör införas omgående. Tanken är att båda utskotten ska innehålla tre ledamöter vardera. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt