Annons:

Antonia jobbar nära Fröken Snusk – hennes blivande barns kön avslöjades på scen i Vimmerby

Antonia Muskat från Vimmerby jobbar nära Fröken Snusk. I samband med spelningen i Vimmerby fick hon en stor överraskning på scen. Foto: Privat

Antonia jobbar nära Fröken Snusk – hennes blivande barns kön avslöjades på scen i Vimmerby

Antonia Muskat, ursprungligen från Storebro, jobbar nära Fröken Snusk. Vid spelningen på Kharma i Vimmerby fick hon vara med om något annorlunda på scen.
– Det var lite skumt, men det är sådan hon är, säger Antonia och skrattar.

Annons:

Artisten Fröken Snusk, vars identitet är hemlig, har tagit hela Sverige med storm. Hennes låt "Rid mig som en dalahäst" spelas antagligen någonstans just i detta nu, förmodligen i en EPA-traktor. 

Låten har hisnande 29 miljoner lyssningar på Spotify. 

Den gångna helgen uppträdde Fröken Snusk på Kharma i Vimmerby och med henne var då Antonia Muskat, som från början härstammar från Storebro. Hon flyttade dock från trakten rätt tidigt.

– Ja, jag flyttade i ganska tidig ålder men har alltid varit nere lite då och då, berättar hon när vår tidning får en pratstund med henne.

Hon har stora delar av släkten kvar i trakten och när det vankades spelning på "hemmaplan" var det givet att hon skulle följa med. Själv bor hon numera strax utanför Alicante i Spanien.

– Jag trivs jättebra där nere och flyttade dit för ett halvår sedan.  Jag jobbar med att boka resor och hotell åt ett engelskt bolag. 

"Klickade direkt"

Antonia Muskat är tillsammans med en av Fröken Snusks producenter. Det var så de först kom i kontakt med varandra.

– Hon har ingen tjej i sitt "crew" och jag följde med henne på en spelning. Då klickade vi direkt hon och jag. Efter det har hon frågat om jag vill följa med fler gånger, så det är därför jag blivit lite av en allt i allo för henne. Hon har en annan tourmanager, men jag är lite som hennes personliga manager. Jag ser till att saker och ting blir rätt och behöver hon hjälp med något så är jag ett stöd för henne. 

Det har hon varit nu i ett halvår.

– Men vi har känt varandra lite längre, det rör sig om några år.

Vad känner du för att hon slagit igenom så stort?

– Det är skitkul. Alla är superglada för hennes skull. Det roligaste är när man själv vet vem det är och det är najs att få vara med på hela resan från typ ingenting till det här. 

Vad är det stora med henne?

– Helt ärligt tycker jag och tror jag att det är för att det är en tjej som vågar göra den här typen av musik. Hon skäms inte över något. När jag var yngre var det alltid killar som sjöng den här typen av musik. Nu är det en tjej som gör det. Det plus att hon är maskerad har nog gjort att hon slagit igenom. Hon vågar sjunga om det hon vill. Så länge hon orkar och vill, så kan hon gå hur långt som helst.

Speciell upplevelse på Kharma

Fröken Snusks identitet har ännu inte avslöjats, även om det spekuleras mycket både här och där.

– Vi gör allt för att hålla det så hemligt som möjligt. Det är bara roligt när folk spekulerar om det är si eller så. Jag tror hon kommer kunna hålla det hemligt länge. 

Att hon skulle vara med vid spelningen i Vimmerby var också ganska givet.

– Ja, jag åkte ju ned specifikt för att det var på Kharma. Det var både Vimmerby och Linköping samma helg, så det var mina hemtrakter. Det var kul, även om alla som var där är yngre än vad jag är. Jag kände igen några ansikten och det var roligt. Det var några killar som jag gick i samma klass med och sådär. Jag har ju en hel del kompisar kvar i Vimmerby också, så det var skoj. Men det var många unga, det märkte man när man sprang runt med henne. 

I samband med spelningen på Kharma hamnade Antonia Muskat också verkligen i rampljuset. Hon är nämligen gravid och det blev en väldigt speciell upplevelse för henne. 

– Vi hade kört en babyshower som Fröken och min bästa tjejkompis hade planerat på stan i Vimmerby. Då smällde en ballong som visade sig vara vit, blå och rosa. Vad är det här, tänkte ju jag då. Men Fröken hade planerat det på Kharma så jag blev ditkörd bakom scen och fick stå och vänta.

Efter att publiken fått vara med och räkna ned fick hela nattklubben veta att Antonia Muskat väntar en pojke.

– Haha, det var lite skumt. Men det är sådan hon är. Hon gör konstiga saker ibland. Både jag och Fröken var stensäkra på att det skulle bli en tjej, så när det smällde blått blev vi båda väldigt förvånade. Vi sprang mest runt och skrek, säger hon.

Ska få barn i sommar

Till sommaren väntar alltså Antonia Muskat barn. Det gör att hennes visiter i Vimmerby och Storebro kan bli mer frekventa.

– Jag brukar vara där en vecka på sommaren minst, men nu blir det nog lite mer. Det är ju faktiskt rätt många av mina vänner som bor kvar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt