Annons:

  • ”Kosses” tröjor drog in 5 600 till Vimmerby Kraftsamlar
  • ”Kosses” tröjor drog in 5 600 till Vimmerby Kraftsamlar

    Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani anordnade en budgivning till förmån för Vimmerby Kraftsamlar – vilket bidrog med 5 600 kronor till insamlingen. Foto: Scanpix

”Kosses” tröjor drog in 5 600 till Vimmerby Kraftsamlar

Vimmerby Kraftsamlar har fått oväntad draghjälp. Fotbollsstjärnan Kosovare Asllani anordnade en budgivning om två matchtröjor – och resultatet blev 5 600 kronor till insamlingsprojektet.

Annons:

Tillsammans med Folkhögskolan har Dagens Vimmerby dragit igång ett insamlingsprojekt till förmån för flyktingkrisen som heter Vimmerby Kraftsamlar. De insamlade pengarna går oavkortat till FN:s flyktingorganisation UNHCR.

Insamlingen pågår till den 31 oktober och målet är att samla in 50 000 kronor. Flera politiska partier, föreningar, företag och förstås en mängd privatpersoner har stöttat insamlingen som hittills är uppe i 28 039 kronor. Det nystartade mediaföretaget Dagens Vimmerby AB har gått in med 5 000 kronor.

Men det största bidraget hittills? Det kommer från Vimmerbys största fotbollsstjärna genom tiderna. Paris SG-forwarden Kosovare Asllani anordnade en budgivning om två signerade matchtröjor – och det vinnande budet hamnade på 5 600 kronor. Hela summan har skänkts till Vimmerby Kraftsamlar.

– Vi blev förstås väldigt häpna och ännu gladare när vi såg att Kosovare Asllani dragit igång den här budgivningen och vill rikta ett stort tack till ”Kosse” före hennes bidrag. Nu hoppas vi att det kan hjälpa oss att komma upp i vårt högt uppsatta mål och att uppmärksamheten får fler att vilja vara med och bidra, säger Jakob Karlsson, VD och ansvarig utgivare på Dagens Vimmerby.

Insamlingen löper fram till den 31 oktober och på onsdag arrangeras en insamlingskväll på Folkhögskolan. Mer info om den kvällen kan du läsa på Dagens Vimmerby imorgon.

Här kan du bidra till insamlingen: https://charitystorm.org/fundraisers/vimmerby-kraftsamlar-hjalp-manniskor-pa-flykt/

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt