Annons:

Fått in 4 000 kronor till flyktingarna

Peter Knutsson har dragit igång en insamling till förmån för flyktingarna.

Fått in 4 000 kronor till flyktingarna

Peter Knutsson har dragit igång en insamling för de nyanlända flyktingarna i Vimmerby. Hittills har det genererat 4 000 kronor. – Vi kommer att använda det till att köpa in hygienartiklar och annat, säger han.

Annons:

I måndags anlände 133 asylsökande till Vimmerby Bed & Breakfast. I fredags kom ytterligare 150 till Oxgården – och på måndag kommer ännu fler till Vimmerby. Dagens Vimmerby har redan skrivit om att Bed & Breakfast vill få in allt från leksaker till kläder att ge till de asylsökande. Redan 24 timmar efter att flyktingarna anlänt till Oxgården hade massor av Vimmerbybor skänkt både kläder och leksaker. 

– Just nu finns det väldigt mycket kläder och leksaker så det räcker och blir över. Det är inget akut behov just för tillfället, säger privatpersonen Peter Knutsson.

Men behovet av hjälp är stort. Därför har Peter Knutsson dragit igång en insamling, som på lördagskvällen inbringat 4 000 kronor via swish. Pengarna ska användas till hygienartiklar, blöjor och välling. 

– Planen, som kommer från Budo Ericsson, är att försöka hitta en lokal i stan där kläder och liknande kan säljas för att få in mer pengar till att köpa hygienartiklar och annat. Vill folk fortsätta att donera kläder så kan man lämna in detta på Fabriken under veckan. Pengarna som kommit in kommer också att användas till att köpa in detta, men inte på en gång. Det kommer ju fler asylsökande på måndag och sedan fler om två veckor igen. 

Många av de som kommit är barnfamiljer. 

– Vi har använt en del av pengarna till att köpa underkläder och strumpor till en kille som blivit av med all sin packning. Allt vi köper in kommer att skänkas till båda ställena i alla fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt