Annons:

Jesper Svensson tog SM-guld i lag: ”Väldigt skönt”

Jesper Svensson tog SM-guld med sitt Team Pergamon i helgen. Foto: Bildbyrån

Jesper Svensson tog SM-guld i lag: ”Väldigt skönt”

Jesper Svensson är svensk mästare i bowling med sitt Team Pergamon. Partillelaget vann mot BK Kaskad i två raka finalmatcher och tog sitt 14:e SM-guld. 

Annons:

Team Pergamon fick en kalasstart på finalen mot Norrköpingslaget Kaskad, med William Svensson från Västervik i laget, och avgjorde första matchen efter tre serier, 13–2. I den andra finalmatchen vann Pergamon tre serier med 3–2 och förlorade andra serien med 2–3. Det räckte ändå till att vinna matchen med 11–9 och fixa klubbens 14:e SM-guld, vilket betyder att Team Pergamon är mesta mästare på herrsidan. 

Vimmerbysonen Jesper Svensson noterades för 752 poäng över tre serier i första matchen och 896 poäng över fyra serier i andra matchen. 

”Vi har en bra bredd och våra yngre spelare som inte spelat slutspel tidigare gjorde det riktigt bra och var tungan på vågen i de avgörande lägena. Hatten av till Kaskad som bjuder på supertufft motstånd och även Clan i semifinalen så det känns väldigt skönt att vi kan gå vinnande ur det”, säger Jesper Svensson i en kommentar till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt