Annons:

Jesper jagar revansch i VM – formen oroar: ”Lite av ett mellanår”

Jesper Svensson gör sig redo för VM i Hongkong. Foto: PBA

Jesper jagar revansch i VM – formen oroar: ”Lite av ett mellanår”

VM i bowling för ett år sedan blev en besvikelse för det svenska laget och för Vimmerbysonen Jesper Svensson. Nu finns chans till revansch när VM avgörs i Hongkong i Kina.
– Jag har någorlunda bra minnen därifrån, säger Jesper Svensson.

Annons:

2014 tog Vimmerbysonen nämligen ett guld i U21-VM i just den arenan där seniorernas VM spelas med start den 24 november.

Det svenska laget hoppas att årets VM ska bli en stor revansch efter ett misslyckat mästerskap 2017.

Hur går tankarna kring det som hände för ett år sedan?

– Det är något man försökt lära sig av givetvis. Vi vill gärna lägga det bakom oss samtidigt som vi varit tvungna att försöka komma fram till vad som gick fel. Det känns som att de förberedelser vi hade inte var optimala. Alla hade väldigt mycket tävlingar precis innan mästerskapet och det var inte mycket vi kunde göra åt det. Nu känns det som jag haft lite mer tid hemma på slutet och att jag har kunnat förbereda mig mer, säger Jesper Svensson.

Bäst chans i femmanna

Sex guldmedaljer ska delas ut i VM; i singel, tvåmanna, tremanna, femmanna, Masters och All event. Jesper Svensson har ett VM-brons på CV:t sedan tidigare och det kom 2014.

Vad har du för målsättning i årets VM?

– Det är svårt att sätta upp medaljmål. Inom gruppen har vi försökt att sätta upp lite mer stolpar som vi vill att alla står bakom och ska jobba efter. Det handlar mer om hur vi ska agera och tänka. Sätter vi de grejerna tror vi att vi kommer ha betydligt större chanser att lyckas.

Var ser du störst chans att ta medalj?

– Man brukar alltid prata om femmanna och att det är den roligaste distansen. Vi har ett bra lag och ska ha chans där. Men vi hade ett bra lag förra året också och då gick det åt skogen. Samtidigt är det så att många länder har två eller tre bra spelare och sen kanske de är lite svagare på de sista platserna. Där ser jag att vi har stor potential, säger Jesper Svensson. 

”Roligast att vinna i lag”

Att plocka hem en individuell medalj är betydligt besvärligare.

– De individuella distanserna är väldigt svåra och det gäller att ha lite flyt med sig.

Skulle du helst vinna guld i lag eller individuellt?

– Det är roligast att få vinna i lag och dela glädjen med flera. Det hade varit väldigt kul.

Hur är formen inför mästerskapet?

– Jag vet inte riktigt. Det har varit lite upp och ner på slutet. Men det kanske gör att jag kommer till mästerskapet och är extra noggrann och att jag försöker ha största möjliga fokus. Det har varit lite av ett mellanår med förändringar på PBA som gjort att det inte varit jättemånga tävlingar. Det är lite svårt att säga var jag står just nu, säger Jesper Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt