Annons:

Svensson vidare – jagar sin andra majortitel och 100 000 dollar

Jesper Svensson från Vimmerby har vunnit Tournament of Champions en gång tidigare. Nu kan han upprepa bedriften. Foto: PBA

Svensson vidare – jagar sin andra majortitel och 100 000 dollar

Jesper Svensson, 26, har tio segrar och en majortitel på den amerikanska proffstouren. Nu är han med i kampen om sin andra majorseger i Tournament of Champions 

Annons:

Det är endast tidigare mästare som får delta i majortävlingen Tournament of Champions, en tävling som Vimmerbykillen Jesper Svensson vann 2016 och ledde till att han prisades på Idrottsgalan. 

Nu har chansen att vinna den stora tävlingen igen. 

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson avancerade från det inledande startfältet med 64 mästare som femma. Han inledde därefter matchspelets 24 serier knackigt men avslutade mycket starkt. I det sista blocket om sex serier vann Jesper Svensson samtliga matcher. 

Kan vinna 100 000 dollar

Han klättrade då upp till den tredjeplats på stegen som betyder att han är kvalificerad för söndagens stegfinal. Han är bara tre serier från sin andra majorseger och 100 000 dollar i den prestigefyllda Tournament of Champions. Tävlingen direktsänds i amerikansk tv på söndag kväll. 

Han kommer först och främst möta vinnaren mellan Sean Rash från USA och Francois Lavoie från Kanada. Om det blir seger kommer han möta Jason Belmonte från Australien i nästa steg. Anthony Simonsen från USA är toppseedad och väntar i en slutlig final om Svensson tar sig hela vägen dit. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt