Annons:

Nu är Håkan Danielsson ledamot i styrelsen för alltid

Fotbollförbundets Karl-Erik Nilsson tillsammans med Marianne och Håkan Danielsson som båda fick fina utmärkelser i helgen. Foto: Läsarbild

Nu är Håkan Danielsson ledamot i styrelsen för alltid

Han tog sitt första uppdrag i Smålands Fotbollsförbund 1967. 50 år senare blev Håkan Danielsson i lördags invald som hedersledamot i Fotbollförbundets styrelse.
– Det känns otroligt hedrande att man blev det, säger han.

Annons:

Det var inte bara frun Marianne Danielsson och Kenth Karlsson som hyllades i samband med landskampen i lördags. På årsstämman blev även Södra Vi IF:s ordförande Håkan Danielsson invald som hedersledamot i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

– Det är otroligt hedrande att man blev det. Det hänger samman med att man varit med i så många år, men det känns extra roligt att andra har uppmärksammat det man har gjort. Det här är inget som man kan ansöka till och någon tyckte att jag var lämpad.

 Ett liv i fotbollens tjänst

Ytterst få har fått samma status. Fotbollförbundet har i dag två hedersordförande (Lars-Åke Lagrell och Lennart Johansson). Utöver det har sju-åtta personer förärats titeln som hederledamot och numera kan alltså Håkan Danielsson sälla sig i den skaran.

Få personer har jobbat inom förbundsrörelsen under lika lång tid. Håkan Danielsson tog sitt första uppdrag i Smålands Fotbollförbund 1967, han har varit mångårig ordförande i samma förbund, suttit med i Svenska Fotbollförbundets styrelse i mer än tio år – och haft mängder av olika uppdrag för förbundets räkning.

Kort och gott har han levt ett liv i fotbollens tjänst.

– Jag har hållit på i många år, men det roligaste minnet är förstås VM 1994. Jag var över i gruppspelet, men fick sedan åka tillbaka till Sverige. Om Sverige skulle gå till semifinal fick jag åka tillbaka och så blev det ju. Vi åkte med spelarplanet hem och det glömmer man inte i första taget. Det var hög stämning och riktigt trevligt.

 "Ska ge tillbaka"

För förbundets räkning har Danielsson bland annat varit ordförande i utvecklingskommittén, fotbollskommittén och marknadskommittén. Han har även lett arbetsgruppen som jobbat med utveckling.

– Jag minns inte när det var, men mitt första uppdrag var tillsammans med Lars-Åke Lagrell. Då tog vi fram den första upplagan av förbundets fotbollskola, så det var ett tag sedan...

Hur kommer ditt engagemang se ut framöver?

– Jag har bestämt mig för att ge tillbaka en del till Södra Vi IF eftersom min tid som aktiv ledare varit på förbundssidan, i Smålands FF och Svenska FF.

Den här utmärkelsen innebär att Danielsson får se samtliga landskamper på hemmaplan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt