Annons:

Skadat nyckelben hindrar inte Mehmet - siktar på VM-guld

Mehmet Kaya är, trots en skada, redo för sitt tredje junior-VM. Foto: Linus Johansson

Skadat nyckelben hindrar inte Mehmet - siktar på VM-guld

För några månader sedan skadade Mehmet Kaya nyckelbenet. Trots det åker Vimmerbykillen till Vitryssland och Minsk i morgon. Där avgörs VM i styrkelyft på tisdag.
– Jag höll på att skippa VM på grund av skadan, men det blir inte bättre av att jag gnäller, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Vi träffar Mehmet Kaya på torget i Vimmerby dagen innan avresan till Minsk, där han ska göra sitt tredje junior-VM. 21-åringen är, som vanligt, på gott humör. Men snart kryper det fram att en skada har hämmat honom en längre tid. Den gjorde bland annat att han stod över JSM.

– Nyckelbenet är ur led. Jag höll på att skippa VM på grund av det, men jag är lite för envis. Jag har fått en möjlighet att operera det, men, jag tar operationen senare, säger Mehmet Kaya.

Tung träning

Väl i tävling tror han inte att skadan ska hämma honom allt för mycket.

– Förutom att det gör ont så påverkar det inte så mycket. Det är bänkpressen som får ta lite skit. Men det blir inte bättre av att jag gnäller. Och även om det gör ont så är det ändå 100 gånger bättre än för en månad sedan.

I dag tränar Mehmet Kaya sitt sista pass innan tävlingen.

– Sen kommer jag bara att vila och ladda så mycket det går. Jag har kört tung träning så jag är ganska sliten nu. Det gäller att återhämta sig fram till tävlingen.

Nöjd med en pallplats

Vimmerbykillen gör som sagt sitt tredje VM. Det första slutade med ett brons och förra året blev det ett silver. I år tävlar han i klassen +120 kilo.

Hur ser du på dina chanser på tisdag?

– Jag siktar på guld, som alla andra. Men jag skulle ändå vara nöjd med en pallplats, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt