Annons:

Daniel gör stenhård satsning mot Paralympics – åker till Kina

Pingisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred siktar mot Paralympics i Tokyo 2020. Foto: Linus Johansson

Daniel gör stenhård satsning mot Paralympics – åker till Kina

Hultsfredskillen Daniel Gustafsson gör en stenhård satsning mot Paralympics i Tokyo 2020. Men han tar ingenting för givet och tränar upp mot 15 pass i veckan. Och i höst väntar spel i Kina.
– Jag har velat åka dit sen jag var liten, det blir häftigt, säger Daniel Gustafsson, som tidigare har tävlat för Södra Vi IF.

Annons:

Daniel Gustafsson gjorde ett starkt 2017 och tog bland annat ett EM-silver individuellt och ett VM-guld i lag. Tidigare i år gjorde 19-åringen också mycket fina resultat i sin klass i para-SM. Nu är siktet inställt mot Paralympics i Tokyo 2020.

– Jag jobbar litegrann, men främst har jag fokus på pingisen och det blir mycket träning. Från och med den 1 januari 2019 börjar uttagningen till Paralympics och då är det det vi kommer att köra mot. Det gäller att hålla en jämn nivå på tävlingarna för att bli uttagen, säger Daniel Gustafsson.

Jagar rankingpoäng

Det stora målet i år är VM i Slovenien i oktober. Flera större tävlingar väntar dock under året, bland annat åker han till Kina i september.

– Just nu ligger jag sexa på rankingen i min klass och jag vill försöka ta mig upp topp fyra där. Så anledningen till att jag åker i väg på de här tävlingarna är för att jaga rankingpoäng. Till Kina väljer jag att åka för att försöka slå en kines som ligger precis före mig på rankingen.

Det blir för övrigt första gången som Daniel Gustafsson tävlar i Kina.

– Jag har velat åka dit sen jag var liten, inte bara för pingisens skull. Jag kommer att vara där en vecka, det blir häftigt.

Tränar hårt

Att Hultsfredskillen tränar hårt för att nå sina mål råder det ingen tvekan om.

– Jag tränar pingis sju till nio, ibland tio, gånger i veckan och gym tre till fyra gånger i veckan. Det blir många timmar, konstaterar Daniel Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt