Annons:

Nytt VM-brons för Mehmet Kaya: ”Ska njuta av dagen”

Mehmet Kaya fick kliva upp på pallen i JVM för fjärde gången. Foto: Privat

Nytt VM-brons för Mehmet Kaya: ”Ska njuta av dagen”

Mehmet Kaya, tyngdlyftare från Vimmerby, tog under natten mot onsdag, svensk tid, sin fjärde junior-VM-medalj i karriären. Det blev brons när styrkelyft-VM avgjordes i Calgary i USA.

Annons:

När Mehmet Kaya tog sitt femte SM-guld i våras gjorde han det med nyckelbenet ur led. Hans ingångsvikter var då lägre än de brukar vara och han löste det utan några problem. 

Han ville i stället spara kraft till VM i Calgary i Kanada som avgjordes i natt och återigen får Mehmet Kaya vända hem till Vimmerby med en bronsmedalj. 

Satte nytt personligt rekord 

Så här skrev han på Facebook direkt efter att han vunnit sin fjärde medalj på junior-VM.  

”Vet inte hur jag ska börja.Idag så tävlade jag mitt fjärde junior-VM! Det här var en riktigt, riktigt tuff fight mellan oss lyftare. Två lyft blev inte godkända så vi gick verkligen all in för tredje marken på 340 kg och det resulterade i en bronsmedalj i totalen. Det blev bronsmedalj i knäböj och i marklyft blev det guld! Totalen blev 852,5 kg vilket är ett bra personbästa för mig. Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av dagen. Peace”, skrev Mehmet Kaya på Facebook. 

Mehmet Kaya gjorde sin debut i JVM 2015 och då blev det en bronspeng. Därefter har det blivit silver 2016, brons 2017 och nu brons igen 2018. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt