Spring Hultsfred har avgjorts – här är de lokala resultaten

Under lördagen avgjordes löpartävlingen Spring Hultsfred med en hel del lokala deltagare. Totalt kom 107 löpare till start i fyra olika klasser; maraton, halvmaraton, 10 kilometer och 5 kilometer.

Herrarnas maratonlopp vanns av Jerker Sterneland, Dalaportens OL, som sprang i mål på tiden 3 timmar, 21 minuter och 45 sekunder. Bästa lokala löpare blev Kurt Gustavsson, Hultsfreds LK, som gjorde sitt 250:e maraton i karriären. Han sprang i mål på tiden 4 timmar, 51 minuter och 31 sekunder.

På damsidan var det bara tre deltagare och där vann Johanna Gren, Friskis & Svettis Helsingborg, med tiden 4:06:33.

I halvmaraton, som också hade DM-status vann Mikael Bäcklund, Högby IF, före klubbkamraten Christofer Fogel. De bästa lokala prestationerna gjordes av Thomas Enwall, Tjust Bike and Running Club, som slutade sjua, Per Sandström, Vimmerby SK, som slutade på plats 14 och Jonas Lagergren, Hultsfreds LK, som blev 15:e man.

Tigerryd och Knutsson vann

I kvinnornas halvmara blev det seger för Karin Lagerström från Oskarshamn. Sara Dolk, Hultsfreds LK, var bästa lokala löpare i klassen med en sjundeplats.

Ludvig Bjurelid, Högby IF och Marie Tigerryd, Hultsfreds LK, vann loppen över tio kilometer. Femkilometersloppen vanns av Christoffer Knutsson, Gårdveda, och Nelly Össmar, Högsby IF.

Klicka här för att komma till en fullständig resultatlista.