Annons:

Skada sabbade Vasaloppet 2018 – nu siktar Fredrik på rekord

Fredrik Nilsson hoppas på revansch i Vasaloppet. Foto: Linus Johansson

Skada sabbade Vasaloppet 2018 – nu siktar Fredrik på rekord

En armbågsskada förstörde Fredrik Nilssons Vasalopp för snart ett år sedan. På söndag vill han ta revansch – och slå sin tidigare bästa placering, som är 371:a.
– Målet är att slå den placeringen. Men huvudmålet med resan i år är egentligen stafettvasan, säger Rumskullaboende Fredrik Nilsson.

Annons:

22-årige Fredrik Nilsson är troligen den skidåkare från Vimmerby kommun som har bäst chans att placera sig högt upp i Vasaloppet.

Första gången han körde Vasaloppet slutade han runt placering 650. 2017 gick det betydligt bättre och Fredrik Nilsson åkte in som 371:a.

Lagt på sig tio kilo

Nilsson, som tävlar för Nybro SK, siktade ännu högre förra året, men då tvingades han bryta efter sju mil med en armbågsskada.

Årets säsong har kanske inte blivit som Fredrik Nilsson hade tänkt sig på förhand. Så här långt, ska tilläggas.

– Med tanke på armbågsskadan har jag lagt om träningen lite i år. Jag har satsat på att rehaba och har varit mycket mer i gymmet. Jag väger tio kilo mer nu vilket gör att jag är en annan typ av skidåkare än tidigare. I början av säsongen kändes det rätt dåligt, men mot slutet har det känts lite bättre.

Kör stafett på fredag

Med mer muskler och en tyngre kropp vet Fredrik Nilsson vad han vill ha för före när Vasaloppet avgörs på söndag.

– De loppen i år där det har varit tungt före har det gått betydligt sämre än tidigare år. Men när det är hårda spår och snabbt före har jag haft betydligt mer fart än tidigare. Jag hoppas på lite minusgrader på nätterna så att det blir stenhårt i spåren.

Målet för Fredrik Nilsson är att bli bättre än 371:a. Samtidigt finns det ett annat mål i år.

– Jag ska köra stafetten på fredag också. Det är kanske inte optimalt för själva Vasaloppet, men det är stafetten som är lite av huvudmålet i år. Vi (Nybro SK) har ett ganska bra lag så det kan nog gå rätt bra. Jag ska köra sista sträckan från Hökberg och in.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt