Annons:

Löparklubben ställer in sin tävlingsdag – ordnar lopp för barn

Spring Hultsfred läggs i malpåse på grund av funktionärsbrist inom Hultsfreds Löparklubb. Foto: Linus Johansson

Löparklubben ställer in sin tävlingsdag – ordnar lopp för barn

Hultsfreds Löparklubb saknar tillräckligt många funktionärer för att kunna genomföra Spring Hultsfred i höst. Nu har de bestämt sig för att ställa in tävlingar som hålls just den dagen.
– Vi tar ett viloår, säger löparklubbens ordförande Anders Andersson.

Annons:

Förra året avgjordes löpartävlingen Spring Hultsfred med en hel del lokala deltagare i Hultsfred. I år finns inte möjligheten att springa tävlingen som har fyra klasser: maraton, halvmaraton, tio kilometer och fem kilometer. 

Löparklubben har funnits i 30 år och arrangerat Strandmilen i 28 år. De senaste åren har klubben lagt in Strandmilen samtidigt som man har maraton och halvmaraton. I år kommer det inte bli någon löparfest i Hultsfred. 

– Det går åt krafter i form av funktionärer för att dra runt det och det blir svårare för varje år som går. Vi hade ett medlemsmöte i oktober och då fick alla personer säga vad de tycker, då togs ett enigt beslut om att det blir ett uppehåll, säger Anders Andersson. 

Hur tänker ni inför kommande år?

– Det får vi ta ett beslut om längre fram, säger Andersson. 

Löparklubben arrangerar i stället ett barnlopp ”Ranta Runt” mitt i centrum under Hultsfredsdagen (31 maj). Det blir tre distanser för barn mellan 0-12 år och de springer antingen 220 meter, 400 meter eller 800 meter. 

– Vi anordnar en tävling i år i alla fall och här vill vi göra något för barnen, säger Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt