Annons:

SM-succé för Vimmerby Kampsport - nu är de klara för EM och VM

Feliz Horste tog dubbla guld i SM. Foto: Privat

SM-succé för Vimmerby Kampsport - nu är de klara för EM och VM

Vimmerby Kampsports armbrytare gjorde ett strålande SM i Ekerö den gångna helgen. – Riktigt roligt att vi lyckades plocka hem så många medaljer, tycker tränaren Andreas Horste.

Annons:

Ett armbrytnings-SM har aldrig varit större än i år. Nästan 300 armbrytare gjorde upp i de många olika klasserna. Vimmerby Kampsport hade sex deltagare på plats och de fick med sig hela åtta medaljer hem. Tre av dem var av den ädlaste valören.

Allra bäst gick det för tolvåriga Feliz Horste, som tog guld med både högerarmen och vänsterarmen i sin klass J18 -45 kilo.

Triss i medaljer

Mycket bra gick det också för Peter Karlsson, som fick med sig tre medaljer hem. Med vänstern blev det guld i masters -90 kilo (över 40 år) och brons i senior -90. Även med högern blev det en medalj, brons i masters.

Olle Andersson gör sitt blott andra år som senior, men visade ingen överdriven respekt för sina mer rutinerade motståndare. Med vänstern blev det silver i -85 kilo för Vimmerbykillen.

Även Engla Horste imponerade med ett silver i J18 -65 kilo med vänstern.

– Engla är 14 år, men tävlade mot flera 17-åringar. I semifinalen mötte hon en tjej från Göteborg som hon hade förlorat mot i grundomgången. Däremot blev det vinst i semifinalen efter en lång fight, berättar Andreas Horste.

Eifie Horste fick också kliva upp på pallen efter att ha blivit trea med högern i J18 -45 kilo.

EM och VM

Ettan och tvåan i respektive klass är kvalificerade att representera Sverige i EM och VM i år.

– Som det ser ut nu så kommer Peter (Karlsson) att åka till både EM och VM. Olle (Andersson) har inte bestämt sig än. EM ligger så nära inpå så Engla och Feliz kommer inte att vara med där, men eventuellt i VM, säger Andreas Horste.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt